VLADA POZIVA VOLONTERE DA SE PRIJAVE: Solidarnost i empatija prema najugroženijima ključna SAMO ZAJEDNO MOŽEMO POBEDITI
Ilustracija, Foto: Z.Š.

pomozimo najstarijima

VLADA POZIVA VOLONTERE DA SE PRIJAVE: Solidarnost i empatija prema najugroženijima ključna SAMO ZAJEDNO MOŽEMO POBEDITI

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs i pozivala sve građane koji ne spadaju u rizičnu grupu, a žele dele da pomognu najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave.

"Solidarnost i empatija prema najugroženijima u toku trajanja pandemije koronavirusa je ključna i samo zajedno možemo ovo da pobedimo", navodi se u današnjem saopštrenju Vlade.

Zainteresovani građani mogu da se prijave na dva načina – popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od osam do 22 časa.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Stefan Jokić

Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima, navedeno je u saopštenju.

Upozoreno je da će sve podnete prijave potencijalnih volontera biti proveravane kako bi se sprečila "i najmanja zloupotreba".

Nacionalna platforma za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), navedeno je u saopštenju uz preporuku da je spot ”Budi volonter” dostupan na linku: https://youtu.be/OkrLme-tE2M.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track