SVI PACIJENTI STABILNO: U Čačku od 14 zaraženih, troje na respiratorima! Korona kod deteta sa simptomima nije potvrđena
Foto: Kurir

U IZOLACIJI 528 OSOBA

SVI PACIJENTI STABILNO: U Čačku od 14 zaraženih, troje na respiratorima! Korona kod deteta sa simptomima nije potvrđena

Društvo -

U čačanskoj bolnici trenutno je na infektivnom odeljenju 12 pacijenata sa respiratornim tegobama, a za jedno dete, koje se nalazi na dečjem odeljenju, još nema potvrde da li je pozitivno na korona virus, izjavio je danas direktor Opšte bolnice u tom gradu Miroslav Sretenović.

Sretenović je naglasio da su svi pacijenti stabilno i da za sada nema pogoršanja njihovog opšteg stanja, kao i da bolnica uspeva da u trenutnim okolnostima iznese sve poslove koje su joj u nadležnosti.

Specijalista za infektivne bolesti i epidemiologiju i šef Radnog tima za praćenje i suzbijanje korona virusa, Mihailo Luković rekao je da je do sada izolovano 14 osoba pozitivnih na korona virus, od toga su dve iz Lučana, jedna iz Ivanjice, jedna iz Gornjeg Milanovca i 10 pacijenata iz Čačka.

Naveo je da su tri osobe na respiratoru.

Kako kaže, za više od 528 osoba je potvrđeno da su u izolaciji, računajući strane državljane i napominje da je taj broj sada i veći, uzimajući u obzir ljude koji su u prethodnom periodu došli u Srbiju.

"Policijska uprava ima više od 1.000 osoba na merama kućne izolacije. Sve se to proverava i drži pod kontrolom", rekao je Luković.

Dodaje da je na štabu konstatovano da je obezbeđen zadovoljavajući broj zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, te da je u bolnicu juče dopremljeno 20 skafandera, kao i da se očekuje dostava još 300, 400 komada.

Prema njegovim rečima, apoteke u gradu su do sada podelile više od 6.500 maski i nastaviće da to čine i u budućnosti.

Luković je apelovao na građane da se pridržavaju propisanih mera koje su izdali nadležni.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track