DR STEVANOVIĆ O BOLNICI NA SAJMU: Pripremamo je, a nadamo se da je nećemo koristiti
Foto: Screenshot Tanjug

OČEKUJE POMOĆ DRUŠTVA

DR STEVANOVIĆ O BOLNICI NA SAJMU: Pripremamo je, a nadamo se da je nećemo koristiti

Društvo -

Privremena bolnica velikog kapaciteta na Beogradskom sajmu je nešto što se priprema, a danas nam taj kapacitet nije potreban i nadam se da neće ni biti, istako je danas direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović.

Stevanović je, na konferenciji za štampu, naglasio da je neophodno pripremiti te kapacitete da budu tu kada budu potrebni.

Preneo je da su određene i smene ljudi koji će tamo raditi.

"Moramo da se pripremimo za ono što može da nam se desi. Očekujemo pomoć društva da do toga ne dođe", naglasio je Stevanović.

Po istom principu, prema njegovim rečima, mobilišu se svi laboratorijski kapaciteti, kako bi se povećali jer ako se poveća broj inficiranih biće potrebno što više laboratorijskih kapaciteta.

"Mnogo bolje na vreme krenuti, pa da svi zahvaljujemo Bogu, merama, samodisciplini da nam nije trebalo, a ne da nam se desi a da nam zahtreba", kazao je Stevanović.

Epidemiolog Branislav Tiodorović ukazao je da su domovi zdravlja preuzeli najveći front.

U Nišu, kako je kazao, preduzete su rigorozne mere na klinikama, i da su dovedeni samo oni koji nisu bili u potencijalnom u kontaktu sa obolelima.

"Osigurali smo se da možemo da pružimo hitnu neodložnu pomoć sa sigurnim ljudima. U tom smislu građani mogu da imaju poverenje u zdravstveni sistem, jer je on taj koji može da nas očuva", kazao je Tiodorović.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track