STALNI RADNI ODNOS ZA VELIKI BROJ MEDICINSKIH RADNIKA U ČAČKU: U bolnici 11 pacijenata, četvoro prevezeno u Beograd
Foto: Nebojša Mandić

EPIDEMIOLOŠKO STANJE STABILNO

STALNI RADNI ODNOS ZA VELIKI BROJ MEDICINSKIH RADNIKA U ČAČKU: U bolnici 11 pacijenata, četvoro prevezeno u Beograd

Društvo -

U narednih nekoliko dana u Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Čačku biće primljen veliki broj lekara, medicinskih sestara i radnika u stalni radni odnos, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Milun Todorović.

Todorović je rekao da je devojčica (7), za koju se sumnjalo da ima koronu, negativna na testu i dodao da je epidemiološko stanje na teritoriji Čačka stabilno.

Kako kaže, četiri osobe iz Opšte bolnice prevezene su u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, od sedam briseva, pet se pokazalo kao pozitivno na korona virus, a ističe i da su volonteri na usluzi građanima, te da su juče imali oko 180 poziva i 83 dostave.

Specijalista za infektivne bolesti i eidemiologiju i šef Radnog tima za praćenje i suzbijanje korona virusa, Mihailo Luković, navodi da mikrobiološka služba Zavoda za zaštitu zdravlja od danas radi u punom kapacitetu i da u bolnici trenutno ima 11 pacijenata zaraženih korona virusom.

Luković napominje da je Sanitarna inspekcija do sada podelila 229 rešenja o izolaciji, kao i da inspekcijske službe i Štab civilne zaštite funkcionišu u punom sastavu.

Dodaje da je snabdevenost apoteka sa dezinfekcionim sredstvima u Čačku na zadovoljavajućem nivou.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja