Najnovije vesti

KINESKI STRUČNJACI ZADOVOLJNI USLOVIMA BORAVKA NA SAJMU: Odlično projektovano, urađeno izuzetno dobro za kratko vreme
Ilustracija, Foto: EPA/Andrej Cukić

posetili smeštaj

KINESKI STRUČNJACI ZADOVOLJNI USLOVIMA BORAVKA NA SAJMU: Odlično projektovano, urađeno izuzetno dobro za kratko vreme

Društvo

BEOGRAD - Kineski stručnjaci, koji su došli u Srbiju da pomognu u borbi protiv korona virusa, zadovoljni su uslovima za smeštaj pacijenta sa blagim simptomima bolesti, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane, nakon posete ministra odbrane Aleksandra Vulina i tima kineskih stručnjaka privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP/Darko Vojinović

Vulin je sa kineskim medicinskim stručnjacima obišao je privremenu bolnicu koju su pripadnici Vojske Srbije u proteklih nekoliko dana nameštali za prihvat zaraženih sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Šef delegacije kineskih lekara Peng Ziđang izrazio je zadovoljstvo uslovima smeštaja na Sajmu i brzom reakcijom koju je Srbija pokazala.

"Moji početni utisci su izuzetno pozitivni, pogotovu po pitanju brzine jer je zaista urađeno sve izuzetno dobro u jako kratkom periodu. Ovde je sve izuzetno dobro projektovano", rekao je Peng Ziđang.

On je, kako se navodi u saopštenju, ocenio da je napravljen prostor i za zaposlene i za bolesnike, a "razmišljalo se i o tome da će pacijentima biti potrebna i psihološka pomoć, o prostoru gde bi provodili slobodno vreme, gledali televiziju i slično".

"Detaljno je vođeno računa o tome gde će ulaziti pacijenti od momenta prijema do napuštanja bolnice, dolasku lekara i obilaska pacijenata", naveo je Ziđang.

foto: Kurir

Ministar Vulin se zahvalio kineskim stručnjacima na pomoći da privremena poljska bolnica na Beogradskom sajmu bude funkcionalna, pripadnicima Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, zaposlenima Beogradskog sajma, Ministarstva zdravlja i Gradske uprave Beograda.

"Cela Srbija je pokazala koliko može da bude brza, odgovorna, organizovana. Svi pacijenti koji budu došli ovde imaće najbolje moguće uslove i pažnju, a od njih očekujemo samo da budu disciplinovani i da daju sve od sebe da što pre ozdrave. Svi koji dođu ovde neće zaraziti nekog drugog, već će ovde sačekati svoje ozdravljenje", rekao je Vulin.

(Kurir.rs/FoNet)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...