AERODROM NIKOLA TESLA DOBIJA POSEBNO MESTO ZA PRIHVAT PUTNIKA: Imaće dodatne pogodnosti i biće testirani na koronu
Foto: Nemanja Nikolić

privremene mere

AERODROM NIKOLA TESLA DOBIJA POSEBNO MESTO ZA PRIHVAT PUTNIKA: Imaće dodatne pogodnosti i biće testirani na koronu

Društvo -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo zdravlja, zajedno sa Aerodromom "Nikola Tesla", organizovali su novi prostor za prihvat putnika koji u vreme vanrednog stanja dođu u Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za njih je obezbeđen prostor u neposrednoj blizini dolaznih gejtova, u kome se nalazi sva potrebna oprema, od fotelja raspoređenih na propisanom rastojanju, aparata sa pijaćom toplom i hladnom vodom, uređenim toaletima i drugim pogodnostima, gde će putnici boraviti po izlasku iz aviona.

U tom prostoru će sanitarni inspektori testiraju na korona virus.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Ilić, kaže da je poseban prostor na Aerodromu "Nikola Tesla" organizovan da bi se sprečilo dalje širenje virusa COVID-19.

"Više nije moguće da bilo ko od putnika koji dođu u zemlju ne prođe propisane procedure ulaska u vreme vanrednog stanja. Osim komfornog prostora za putnike, obezbedili smo i posebne prostorije za predstavnike Ministarstva zdravlja, kako bi i oni kvalitetno i nesmetano mogli da rade svoj posao", rekao je Ilić, a stoji u saopštenju.

On je dodao i da putnici posle testiranja na virus COVID-19 nastavljaju ka pasoškoj kontroli, a nakon toga organizovano napuštaju zgradu Aerodroma "Nikola Tesla“"po utvrđenim procedurama u skladu sa odlukama Vlada Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Nemanja Nikolić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track