ZARAZIO SE NA SVADBI: Zatvorski čuvar pozitivan na koronu, sedmorica kolega imaju slične simptome
Foto: Kurir/Z.Š.

PROSLAVA U ZVEČANU KAO ŽARIŠTE

ZARAZIO SE NA SVADBI: Zatvorski čuvar pozitivan na koronu, sedmorica kolega imaju slične simptome

Društvo -

Severna Mitrovica. - Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije u Kosovskoj Mitrovici jutros je portalu Kosovo onlajn potvrđeno da je virusom korona zaražen jedan od zatvorskih čuvara koji će biti prebačen na lečenje u Niš.

Kako Kurir saznaje, zatvorski radnik koji ima prebivalište u Kosovskoj Mitrovici testiran je u Prištini, tamo je testom potvrđeno da je pozitivan na koronu, jutros nema temperaturu i u stabilnom je stanju.

Prema navodima portala Kosovo onlajn još sedmorica zatvorskih čuvara imaju slične simptome i oni će tokom dana takođe biti testirani na koronu a testove će raditi ekipa iz Prištine.

"Zaraženi čuvar biće prebačen na lečenje u Niš. Kako saznajemo, i on kao i njegove kolege i još jedan zaraženi iz Severne Mitrovice, koji je od vikenda već na lečenju u KBC Niš, bili su gosti na svadbi u Zvečanu 14. marta za koju se ispostavilo da je žarište epidemije", navodi portal Kosovo Onlajn.

Direktor Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović juče je izjavio da je izvesno da će se broj inficiranih korona virusom povećavati jer je "oko stotinu osoba bilo u kontaktu sa ljudima kod kojih je potvrđena zaraza i dodao da su oni u samoizolaciji".

Po rečiima dr Danice Radomirović, načelnika Infektivnog odeljenja KC u Kosovskoj Mitrovici, na ovom odeljenju trenutno su dva pacijenta koji su sumnjivi na korona virus, uzeti su brisevi koji su upućeni u Beograd i trenutno se čekaju rezultati testiranja.

"Stanje ova dva pacijenta je stabilno", rekla je dr Radomirović za Kurir.

Z. Š.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track