LAŽNU VEST ŠIRE MREŽAMA! NARODNI FRONT NIJE ZATVOREN! Sramota! Ponovo unose haos dezinformacijama (FOTO)
Foto: Kurir/Ilustracija

sramno ponašanje

LAŽNU VEST ŠIRE MREŽAMA! NARODNI FRONT NIJE ZATVOREN! Sramota! Ponovo unose haos dezinformacijama (FOTO)

Društvo -

Na društvenim mrežama pojavila se lažna vest da se bolnica Narodni front zatvara. Navodno, korisnik tvrdi da zna kako je bolnica upravo zatvorena, a reč je o još jednoj dezinformaciji o srpskom zdravstvenom sistemu koji pojedinci plasiraju tokom dana u kojima se Srbija bori sa epidemijom.

foto: Printscreen / Twitter

Za to vreme, kako nam je potvrđeno u Narodnom frontu, bolnica neometano radi, i samo juče je izvršeno 34 porođaja. Od toga 9 carskih rezova i 2 hitne operacije.

Bolnica radi neometano, a ovakve informacije se šire samo da izazovu nered i haos. Tako je i Ana Lalić, novinarka portala Nove.rs privedena zbog objavljivanja netačnih informacija da Klinički centar Vojvodine ima problem sa nedostatkom osnovne opreme i da funkcioniše u potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije, te da između ostalog medicinske sestre nemaju zaštitnu opremu i da zbog toga neće da uđu kod pacijenata. Vrlo brzo stigao je demant u vidu dokumentacije koja pokazuje da je stanje zaliha zaštitne opreme u ovoj ustanovi miljama daleko od stanja koje je opisala novinarka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track