GRADONAČELNICA KRUŠEVCA POTVRDILA: Preminuo pacijent koji je imao koronu, ali je smrt nastupila usled drugih tegoba
Foto: Kurir/Ž.M.

U RASINSKOM OKRUGU 49 ZARAŽENIH

GRADONAČELNICA KRUŠEVCA POTVRDILA: Preminuo pacijent koji je imao koronu, ali je smrt nastupila usled drugih tegoba

Društvo -

Pacijent koji je bolovao od korona virusa umro je danas u bolnici u Kruševcu, izjavila je gradonačelnica tog grada Jasmina Palurović.

"U bolnici je danas zabeležen smrtni slučaj koji ima veze sa korona virusom. Reč je o pacijentu koji je preminuo od drugih zdravstvenih tegoba, ali kod koga je potvrđeno prisustvo korona virusa", rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije.

Ona je navela da je iz Kruševca u niški Kliničko-bolnički centar do sada poslato 17 pacijenata i da je u toj ustanovi takođe umro jedan pacijent od posledica korona virusa.

U Rasinskom okrugu do sada je, prema podacima Štaba, korona virus potvrđen kod 49 osoba. Pod nadzorom je skoro 1.000 ljudi, a oko 200, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, je u samoizolaciji.

Gradonačelnica je rekla da je zbog osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i stavljene u izolaciju bilo neophodno da se stavi pod potpunu sanitarnu zaštitu zgrada Republičkog fonda za zdravstveno i penziono osiguranje (PIO) i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), kako bi se obezbedila sigurnost ostalih zaposlenih.

Ti fondovi u Kruševcu imaju prostorije u istoj zgradi.

Gradonačelnica Kruševca je danas obišla volontere koji pakuju pakete sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije porodice u Kruševcu.

Zahvalila je kruševačkom Klubu privrednika i svim firmama koje su donirale namirnice, podsetivši da se priprema paketa za penzionere, kojih je u Kruševcu 31.200, nastavlja a da je do sada isporučeno oko 30.000 tih paketa.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja