Najnovije vesti

RUSKI STRUČNJACI DOŠLI DA SA NAMA BIJU BITKU: Pogledajte, Ruse u akciji! Ovako se bore protiv korone u Srbiji (VIDEO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

dezinfikovali 65.000 kvadrata

RUSKI STRUČNJACI DOŠLI DA SA NAMA BIJU BITKU: Pogledajte, Ruse u akciji! Ovako se bore protiv korone u Srbiji (VIDEO)

Društvo

BEOGRAD - Ruski vojni stručnjaci, koji su stigli u Srbiju radi pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa, počeli su danas sa aktivnostima na dezinfekciji prostora i posetili su zdravstvene ustanove u više gradova u Srbiji.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Prema usaglašenom planu za angažovanje, jedinice ABHO sa tehnikom posebne namene izvršile su dezinfekciju na oko 65.000 kvadratnih metara u prostorijama i oko zdravstevnih ustanova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Među prvim ustanovama izvršena je dezinfekcija u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ i Kliničko-bolničkog centra „Dragiša Mišović“ u kome su smešteni pacijenti srednje i teže oboleli od Covid-19.

U prvoj fazi ruski lekarski timovi vrše analizu epidemiološkog stanja i konsultacije sa svojim srpskim kolegama radi detaljnog upoznavanja sa zdravstvenom situacijom, a uskoro će i neposredno pružati medicinsku pomoć obolelim od virusa korona.

1 / 6 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ruski vojni stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim ima lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske opreme, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja Covida-19.

(Kurir.rs/Foto i video: Ministarstvo odbrane Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...