Najnovije vesti

SRBIJA TEMA BROJ JEDAN U RUSIJI: Evo kako ruski mediji izveštavaju o pomoći koju je Rusija uputila Srbiji! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tanjug, Printscreen

poseta o kojoj se priča

SRBIJA TEMA BROJ JEDAN U RUSIJI: Evo kako ruski mediji izveštavaju o pomoći koju je Rusija uputila Srbiji! (VIDEO)

Društvo

Na batajnički aerodrom jutros je sleteo i jedanaesti avion sa medicinskom opremom, tehnikom i zaštitnim sredstvima koje je po dogovoru dva predsednika i vrhovna komandanta oružanih snaga, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, Srbiji uputila Ruska Federacija.

Nakon dolaska svih 11 aviona sa ruskom pomoći Srbiji, ruski mediji takođe su izveštavali o ovom važnom događaju. Tako se može primetiti i da su ruski mediji preneli kako je izgledao prijem ruske pomoći i kako se neguje prijateljstvo između Rusije i Srbije.

U Beogradu je na Vojnomedicinskoj akademiji održan sastanak kome su, pored srpskih, prisustvovali i ruski vojni lekari koji su doneli pomoć iz Rusije, prenosi televizija "Zvezda", čija je novinarska ekipa doputovala u Srbiju kako bi pratila rad ruskih stručnjaka.

Tema razgovora bila je epidemiološka situacija u Srbiji i prioritetne oblasti zajedničkog rada, saopšteno je.

foto: Printscreen / Tanjug

Novinska ekipa televizije "Zvezda", zvaničnog servisa Ministarstva odbrane Rusije, juče je izveštavala sa Batajnice o dočeku u bratskoj zemlji.

-Il-76 jedan za drugim sleću na aerodrom Batajnicu. Naše vojnike dočekuju kao drage goste - s hlebom i solju. Lica su pokrivena maskama, a rukovanja su ovog puta izostala - takva su pravila nove protivvirusne etikete. Ruske vojnike dočekali su premijerka Srbije i ministar odbrane. Ana Brnabić je zahvalila našim vojnicima obraćajući se na ruskom jeziku - prenosi novinska ekipa televizije "Zvezda", koja je doputovala jednim od aviona Il-76 u Beograd.

class="social-media-embed">

Predstavnici Oružanih snaga Srbije još jednom su zahvalili ruskim stručnjacima na tome što su se brzo odazvali na molbu Beogarada, ističe novinar.

Predsednik Aleksandar Vučić je u četvrtak zatražio podršku od ruskog predsednika Vladimira Putina, a samo dan kasnije prvi transportni avioni poleteli su sa ruskog aerodroma Čkalovski.

foto: Printscreen / Tanjug

U Srbiju je doletelo ukupno 11 aviona, koji su prevezli 87 ruskih stručnjaka, opremu i medicinska sredstva. Ruski stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim imaće lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske oprema, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih Srbiji u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja Covida-19.

Na dočeku ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da će nam medicinska pomoć, stručnjaci, tehničari, vozila, sve ono što je došlo da nam pomogne, puno značiti i ojačati naše sposobnosti i kapacitete u borbi protiv koronavirusa.

- Ovo nam pokazuje da nismo sami, da je Ruska Federacija i ruski narod uvek tu za nas, kad god i koliko god bude bilo teško, da su uvek tu i da Srbija više nije i nikada neće biti sama - istakao je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Agencije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...