SRPKINJA IZ LUGANA ŠIRILA KORONU PO SRBIJI: Tužilaštvo naložilo istragu, traže se dokazi za pokretanje postupka
Foto: Privatna Arhiva

epilog

SRPKINJA IZ LUGANA ŠIRILA KORONU PO SRBIJI: Tužilaštvo naložilo istragu, traže se dokazi za pokretanje postupka

Društvo -

Ona je znala da je zaražena pre dolaska u Srbiju

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je predistražne radnje u vezi sa slučajem žene iz Lugana koja je znala da je zaražena koronom, a ipak je doputovala u Niš, viđala se s prijateljima i rodbinom, te kako se nezvanično pominje, najpre zarazila šest osoba, a jedna doktorka je i preminula.

Tužilaštvo je dalo nalog policiji da prikupi sve potrebne informacije i dokaze na osnovu kojih će proceniti ima li dovoljno elemenata da pokrenu postupak protiv nje.

Na naša pitanja da li će pokrenuti postupak protiv ove žene (ime i prezime poznati redakciji), tužilaštvo nam je u četvrtak odgovorilo:

- Obaveštavamo vas da intenzivno radimo u saradnji sa PU Niš na slučaju koji ste naveli u vašem pitanju i da ćemo više detalja moći da otkrijemo tek nakon prvog izveštaja policije po našem zahtevu.

Podsetimo, ona je znala da je zaražena pre dolaska u Srbiju, rekao je dr Branislav Tiodorović na TV Prva, a Kurir je potom otkrio da je žena 22. februara saznala da ima kovid-19, ali je ipak 25. februara došla u Srbiju, a tek 8. marta, kad se već vratila u Lugano, priznala je našim lekarima da je zaražena.

Kurir.rs/ K. B. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track