400.000 MIGRANATA ĆE NASELITI JUG SRBIJE?! Evo šta je ISTINA
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

svako mora poštovati zakone srbije

400.000 MIGRANATA ĆE NASELITI JUG SRBIJE?! Evo šta je ISTINA

Društvo -

Svi migranti koji trenutno borave u Srbiji moraju da poštuju našu zemlju i naše zakone.

- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su lažne priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije i naglasio da svi migranti koji trenutno borave u Srbiji moraju da poštuju našu zemlju i naše zakone.

Vulin je rekao da nijedan migrant nije zaražen virusom Kovid-19, da se više od 8.000 migranata na teritoriji Srbije nalazi u 18 prihvatnih centara i da imaju sve što im je potrebno, ali da nema izlaska.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je kazao da će svi migranti biti u kampovima i da niko ne treba da ih se plaši, kao i da je Vojska tu kako bi svi bili mirni i bezbedni.

Govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u kampu u Krnjači, Vulin je objasnio da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne, ali da je u tome zaustavljena.

“Tada se okupilo stotinak migranata koji su hteli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s Pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh. Nagradiću dva pripadnika Vojske Srbije koji su izdali i izvršili naređenje, jer su poštovali zakone i Pravilo službe, nikoga nisu povredili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike”, rekao je Vulin.

Ministar je poručio da svako ko pomisli da može da ugrozi vojnika, pripadnika Ministarstva odbrane, mora da zna da će loše proći.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track