LONČAR KRISTALNO JASAN: Od danas ne odgovaramo na politička pitanja!
Foto: Printscreen

stiglo više od 100 pitanja

LONČAR KRISTALNO JASAN: Od danas ne odgovaramo na politička pitanja!

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je danas da je dogovorena praksa da na dnevnoj konferenciji za štampu članova zdravstvenog Kriznog štaba o preseku stanja sa korona virusom neće odgovarati na politička pitanja, već će se baviti strukom.

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li su bile proizvoljne ranije procene predsednika Srbije da je 20 odsto od 400. 000 gastarabjtera koji su sredinom marta ušli u zemlju bilo inficirano, što znači da u Srbiji ima bar 80.000 inficiranih, ili su zvanične brojke netačne.

Lončar je rekao da sva politička pitanja treba postaviti predsedniku i premijerki, a da će lekari, koji izlaze na konferenciju za štampu, da se bave strukom.

To je najbitnije u ovom trenutku, kada se bavimo spašavanjem života, i objašnjavajući građanima sve u vezi korone ť, rekao je Lončar odgovarajući na prvo pitanje, koje je dostavljeno putem elektronske pošte.

Više od 100 pitanja novinara I građana pristiglo je, nakon što je odlučeno da se konferencije za štampu održe bez novinara i samo uz pitanja koja se šalju elektronskom poštom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja