LONČAR: Bitno je hospitalizovati bolesne, nije bitno gde su smešteni!
Foto: Fonet/Ministarstvo Odbrane Srbije, Dragana Udovičić

neka ozdrave, pa neka se žale

LONČAR: Bitno je hospitalizovati bolesne, nije bitno gde su smešteni!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio da nije bitno da li će neko otići u privremenu bolnicu u Nišu ili u Beogradu, već da će otići tamo gde ima mesta i gde lekari mogu da prate njihovo zdravstveno stanje.

On je tako odgovorio na pitanje kada će opšta bolnica Leksovac postati kovid bolnica i zašto se pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz Leskovca šalju u Niš i Beograd i da li to može da odvrati ljude da se uopšte jave lekare, Lončar je rekao: "

Danas je ekipa epidemiloga i lekara u leskovačkoj bolnici i večeras će biti izveštaj kada će bolnica biti spremna", rekao je Lončar i dodao da onaj ko ne bi da ide u drugo mesto - mora i da preuzme odgovornost na sebe, jer ugrožava svoj život i svoje zdravlje.

Poručio je svima koji tako razmišljaju da je najvažnije da se tim ljudima spasi život, a da oni posle mogu da se žale što ih je država vozila, na primer, 100 kilometara više.

Na pitanje TV Šabac da li je istina da su lekari i sestre bili zatvoreni ceo dan u bolinci u Šapcu, pošto nije bilo testova da bi se testirali zaposleni u obe smene istog dana i da je polovina morala da čeka drugih dan, ministar je rekao da je u Šapcu bilo pozitivnih na korona virus i da su testirani ostali radnici.

"Vrlo verovatno da u jednom momentu nije bilo dovoljno podloga za testiranje i da se čekalo da stignu. Teško je da neko može da bude vidovit i da zna gde će biti potrebno više podloga, a gde manje.

Par sati je u pitanju. Svi su testirani, dezinfikovano odeljenje ginekologije i napravljena je nova organizacija rada", naveo je ministar.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Fonet/Ministarstvo Odbrane Srbije, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track