REČI LEKARA IZ LESKOVCA O KOJIMA SE PRIČA: Ovako se bori protiv korone! Evo gde većina nas greši, i to IZ STRAHA
Foto: Profimedia

poučno

REČI LEKARA IZ LESKOVCA O KOJIMA SE PRIČA: Ovako se bori protiv korone! Evo gde većina nas greši, i to IZ STRAHA

Društvo -

Načelnik Službe za pneumoftiziologiju leskovačke bolnice dr Dragan Jovanović, pacijentima se obratio na Fejsbuku porukom “ponašajmo se bez panike i nervoze”.

Jovanović je pre nekoliko dana preuzeo i starenje o infektivnom odeljenju posle otkrivanja prisustva korona virusa kod načelnika tog odeljenje i skoro svih lekara i medicinskog osoblja.

"Dragi moji prijatelji, pacijenti i potencijalni pacijenti, ajmo da shvatimo covid-19 infekciju kao svaku virusnu infekciju koja je nova, a stara. Ponašajmo se bez panike i visoko konzumiranog stresa koji i tako smanjen imunitet cov. virus prepoznaje strah i u strahu, mi mu omogućavamo i otvaramo put ka napredovanju… postajemo mu katalizator razvoja.

Izdignimo se.. izbacimo strah od slika i priča.. koja pravi u vama veći stepen panike.

Dakle, isključimo paniku i strah, omogućimo ličnom imunitetu napredak, a ne pad. I savladaćemo, snagom duše sa verom, izlečenje. Shvatimo da je ovo samo virus ko i svaki drugi i da nam treba mir u glavi.

Isključimo stanje konzumiranog stresa i panike i imaćemo rast imuniteta. Jačajmo samopouzdanje i snagu ličnosti.

Zapamtite, isključite strahove i paniku, a koja je već našla put mnogo ranije u našim dušama serviranim informacijama koje su uvek najčešće negativne.

Dakle, menjajmo sebe. Isključimo paniku i strah, omogućimo sebi bolju odbranu. Shvatimo virusnu infekciju kao svaku drugu…

Umirimo glavu, vladajmo sobom, ne dozvolite da vašom glavom caruju strah i panika.

Ako to umete, uz imuno terapiju, imaćete brzi oporavak. Zapamtite ovo u vašoj glavi i duši molim vas - napisao je doktor Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track