AKO STE BILI U IZOLACIJI, VODITE RAČUNA O OVOME: Svakodnevnim životnim aktivnostima morate se vraćati vrlo oprezno
Foto: Printscreen

ne žurite

AKO STE BILI U IZOLACIJI, VODITE RAČUNA O OVOME: Svakodnevnim životnim aktivnostima morate se vraćati vrlo oprezno

Društvo -

BEOGRAD - Svi koji su dobili rešenje o kućnoj izolaciji u trajanju od 28 dana, posle isteka tog perioda, ako nisu imali simptome, pa nije ni bilo potrebe za testiranjem, mogu da se vraćaju svakodnevnim životnim aktivnostima, ali bi to, kao i svi, trebalo da čine veoma oprezno, zbog mogućeg širenja virusa, kaže zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Ona je tako odgovorila na pitanje više redakcija, ali i građana da se pojasni kakva je procedura za osobe kojima je istekla mera od 28 dana u karantinu, pre svega misleći na one koji su doputovali iz inostranstva.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tanjug Printscreen

- Svim građanima koji su dobili rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor, o kućnoj izolaciji, u periodu od 28 dana, ukoliko tokom tog perioda nisu dobili simptome i znakove bolesti, pa nije ni bilo potrebno testiranje, nakon tog perioda ističe im vreme za samoizolaciju i mogu da se vraćaju normalnim životnim aktivnostima, rekla je Kisić.

Ona je, međutim, napomenula da, imajući u vidu da postoji značajan rizik od lokalne transimisije virusa u populaciji, budu vrlo obazrivi prilikom vraćanja u svakodnevne aktivnosti, kao i svi drugi.

- To je apel za sve, ali oni koji su bili u kućnoj izolaciji, prirodno su željni druženja. Molim ih da se maksimalo strpe, jer se kraj epidemije nazire, rekla je Kisić Tepavčević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track