VEČERAS SVI PUSTITE MARŠ NA DRINU ZA DOKTORA LAZIĆA: U 20 časova ispratimo velikog heroja koga je odnela korona
Foto: Printscreen/ Youtube

poslednji pozdrav

VEČERAS SVI PUSTITE MARŠ NA DRINU ZA DOKTORA LAZIĆA: U 20 časova ispratimo velikog heroja koga je odnela korona

Društvo -

Slavni srpski hirurg i otac urgentne medicine dr Miodrag Lazić preminuo je od posledica zaraze virusom korona. Doktor je tokom svoje karijere spasio mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka. Njegov prijatelj podelio je poslednje reči ovog slavnog lekara, koji je na počinak želeo da bude ispraćen sa pesmom "Marš na Drinu". Na društvenim mrežama pojavio se poziv da se večeras u 20 časova oda počast preminulom hirurgu tako što ćemo sa balkona uputiti aplauz i pustiti "Marš na Drinu" kao znak poštovanja prema čoveku koji je stajao na prvoj liniji odbrane od virusa do kraja.

foto: Printscreen Instagram
foto: Printscreen Instagram

Prenosimo poslednje reči velikog doktora.

“Danas nas je napustio prim.dr Miodrag Lazić, hirurg, veliki čovek, moj veliki prijatelj, učitelj, drugi otac. Zamolio me je da prenesem njegove poslednje reči:

Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiskom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom "Marš na Drinu".

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda."

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track