Najnovije vesti

MINISTAR VULIN: Za šest dana nova bolnica na Karaburmi, evo kako izgleda (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

ministarstvo odbrane

MINISTAR VULIN: Za šest dana nova bolnica na Karaburmi, evo kako izgleda (FOTO)

Društvo

BEOGRAD - Izgradnja objekta nove zgrade VMC na Karaburmi privodi se kraju i za šest dana Beograd će dobiti još jednu kovid bolnicu, površine 1.300 kvadrata, sa oko 70 kreveta za obolele od virusa korona.

Radove je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da će sve biti završeno u planiranom roku.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

On je naglasio da je kompletna rekostrukcija starog magacina i izgradnja novog dela objekta, čija je vrednost 30 miliona dinara, donacija firme Termomont.  Rok za završetak radova bio je 15 dana.

1 / 7 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Ostalo je još šest dana da sve bude gotovo i biće sve završeno. Ponosan sam na radnike Termomonta, jer su svi došli da rade", rekao je Vulin.

U novoj kovid bolnici radiće zdravstveni radnici iz vojnog zdravstva, a ministar je naglasio da može država da nabavi opremu, ali da to ne vredi mnogo ako nema ljudi koji će da rade.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vulin je poručio građanima da država radi svoj deo posla, vojska svoj, a da građani treba da urade svoj deo posla.

Na 1.300 kvadratnih metara, potpuno rekonstruisanih, renoviranih i opremljenih, moći će da se smesti 60 pacijenata, ističe ministar i napominje da će u bolnici prvo biti lečeni pacijenti oboleli od Covida-19, a posle, kada epidemija prođe, i drugi pacijenti.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Ovo će zauvek ostati građanima Srbije. Ova pomoć će zauvek ostati i sećanje na vredne ljude i vredne radnike. Raditi ovako i ovom brzinom, tempom i snagom to ne može ni da se plati", poručio je Vulin, te istakao da pomoć koju je "Termomont" pružio, "nije bila njihova dužnost, niti se mogla od njih očekivati", prenosi Ministarstvo odbrane.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...