SRPKINJA U KARANTINU NA BRODU U AUSTRALIJI: U izolaciji sam tri nedelje i ne znam kada ću kući
Foto: Privatna Arhiva

drama

SRPKINJA U KARANTINU NA BRODU U AUSTRALIJI: U izolaciji sam tri nedelje i ne znam kada ću kući

Društvo -

Situacija je veoma teška, u karantinu smo više od tri nedelje, ne zna se koliko ima zaraženih i neizvesno je kada ću moći da se konačno vratim u Srbiju, kao i 30 kolega iz naše zemlje

Niko nije očekivao da će se dogoditi katastrofa ovolikih razmera! Pre mesec dana u Sidneju sa našeg kruzera „Rubi princes“ iskrcali su se svi turisti, a nas više od 1.000 članova posade i osoblja i dalje smo na brodu jer australijske vlasti ne dozvoljavaju da se iskrcamo zbog virusa korona.

Situacija je veoma teška, u karantinu smo više od tri nedelje, ne zna se koliko ima zaraženih i neizvesno je kada ću moći da se konačno vratim u Srbiju, kao i 30 kolega iz naše zemlje.

Ovim rečima počinje ispovest za Kurir Marija Radulović (42), profesorka engleskog jezika iz Aleksinca, koja četiri godine radi u kompaniji „Princes“, koja poseduje luksuzne kruzere. Tura oko Novog Zelanda i Australije pretvorilo se u pakao. Kada je kompanija 13. marta objavila da zbog korone obustavlja rad na dva meseca. Sa kruzera se šest dana kasnije iskrcalo 2.700 putnika u Sidneju, a brod je usidren na oko 24 kilometra od tog grada.

Situacija se, navodi Marija, dramatično promenila posle dva dana, kada su obavešteni da su dvoje putnika i član posade zaraženi koronom. - Već sutradan su preduzete opsežne mere, a svi članovi posade dobili su zasebne kabine. Onda je počela hajka protiv nas u medijima.

Optuženi smo da je naš brod kriv za 10 odsto svih smrti izazvanih virusom u Australiji - priča Marija i dodaje da je brod sada usidren u luku Kebla, 120 kilometara od Sidneja. - Za sada je jedan naš državljanin, član posade, zaražen virusom. Većina nas je dobro, nedostaju nam porodice, zabrinuti smo kako i kada ćemo doći kući - priča Marija i moli Srbiju za pomoć.

Kurir.rs/R. Nedić Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track