NEDIMOVIĆ: Sa MUP rešavamo problem poljoprivrednika koji imaju zemlju u BiH
Foto: Marina Lopičić

problemi sa zemljoradnicima

NEDIMOVIĆ: Sa MUP rešavamo problem poljoprivrednika koji imaju zemlju u BiH

Društvo -

Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova radi na tome da pronađu rešenje za srpske poljoprirvednike, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u Bosni i Hercegovini, a kojima je neophodna specijalna dozvola da bi mogli da predu granični prelaz i izađu na svoje njive.

Reč je o blizu 300 srpskih poljoprivrednika, koji imaju obradivu zemlju na levoj obali Drine, u Bosni i Hercegovini, koji su se prijavili za specijalne dozvole Ministarstva poljoprivrede, kako bi mogli izaći na njive.

"Znamo za situaciju u selu Badovinci, opština Bogatić. Radimo zajedno sa MUP-om da iznađemo rešenje za taj problem. Mislim da smo na tragu tome i mislim da ćemo uspeti to tokom sutrašnjeg dana da rešimo", izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović večeras u Nišu, gde je boravio kao predsednika Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu.

On navodi da ministarstvo poljoprirvede od prdsednika Opštine Bogatić čeka spisak poljoprivrednika koji su u ovakvoj situaciji.

"Radi, se negde o blizu 600 hektara, koliko je meni poznato, sa različitim poljoprivrednim kulturama, koje su ljudi namerni da rade, tako da, kad dobijemo spisak, dostavićemo MUP-u i pokušati da nademo rešenje", rekao je ministar Nedimović.

Prijava za specijalne dozvole počela je juče u 7 sati i trajala je do 14 sati u Mesnoj kancelariji Badovinci. Poljoprivrednici su mogli i danas, u istom terminu da se prijavljuju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track