Najnovije vesti

TIODOROVIĆ: Ovde je situacija teška i bez virusa, ali na sreću - u ovom domu NEMA zaraženih!
Foto: Tanjug Printscreen

spekulisalo se i o protestima u ovom domu

TIODOROVIĆ: Ovde je situacija teška i bez virusa, ali na sreću - u ovom domu NEMA zaraženih!

Društvo

U Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju kod Blaca potvrđena je infekcija kod 27 radnika, ali ne I kod štićenika, preneo je danas epidemiolog Branislav Tiodorović najvaljujući ponavljanje testiranja.

Tiodorović je, odgovarajući na pitanje da li je bilo protesta vezano za dom u Trbunju, I koliko je potvrđenih infekcija, naglasio da nikakvih protesta nije bilo.

„To je težak problem svakako s obzirom na situaciju u Trbunju, domu koji se brine o pacijentima sa posebnim potrebama. To su veoma teški pacijenti i bez ove bolesti. Situacija je tamo pod stalnim praćenjem”, istakao je on.

Tiodorović je kazao da postoji situacija koja tera na ponavljanje testiranja kod štićenika doma.

„To se dešava, nije prvi put. Svuda gde postoji sumnja da li je ispoštovana procedura, da li je nešto kontaminirano ili slično, to se proverava. U ovom trenutku nemamo štićenika u tom domu koji pokazuju neke ozbiljne znake oboljenja i to je malo iznenađujuće i za lekare koji su tamo na licu mesta. Ponavljanjem testova moćićemo da vidimo da li je situacija pod kontrolom“, rekao je on.

Tiodorović je kazao da je utvrđena procedura gde će biti smešteni štićenici ako budu pozitivno testirani.

„To je veoma težak posao, ako se tako nešto desi, ali do ovog trenutka nemamo informaciju o pojavi ozbiljnih znakova oboljenja“, zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...