Najnovije vesti

DOKTOR MARKOVIĆ IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Dve nedelje je bio na respiratoru ali nije uspeo da pobedi virus
Foto: printscreen Novosti

nenadoknadiv gubitak

DOKTOR MARKOVIĆ IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Dve nedelje je bio na respiratoru ali nije uspeo da pobedi virus

Društvo

Profesor dr Dragan Marković (62), vaskularni hirurg, preminuo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, od posledica kovida 19. Doktor Marković izgubio je bitku sa zarazom posle dve nedelje borbe.

On je sa teškim simptomima bolesti bio hospitalizovan u Infektivnoj i zbog smanjene funkcije pluća proveo je na respiratoru gotovo sve to vreme. Na virus korona pozitivna je i njegova supruga. Ona je u stabilnom stanju. Njihova ćerka je u kućnoj izolaciji, a majka profesora Markovića, koja je takođe testirana, negativna je na virus.

U celom Kliničkom centru Srbije, a naročito u Klinici za vaskularne bolesti, u četvrtak su svi bili pogođeni vešću koja je stigla iz obližnje Infektivne klinike.

- Izuzetno sam potresen, i profesionalno i lično, jer je doktor Marković bio ne samo moj dragi kolega, već i kum, neko ko je krstio svu moju decu, venčao me - rekao je juče, za "Novosti", profesor dr Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularne bolesti KCS.

- Zajedno smo bili na Kosmetu 1999. godine, prošli mnogo teških i lepih trenutaka kroz život koji se za njega, na veliku žalost, završio u nepunoj 63. godini. Bio je čovek bez rezerve u korišćenju svih svojih mogućnosti za opšte dobro. To je čovek koji nikad nikome nije rekao neću. Ne znam nikoga ko je bio spremniji da se daje za opšte dobro.

Profesor Marković je, pričali su nam juče u KCS, zadužio ne samo svoju matičnu Kliniku za kardiovaskularne bolesti, već i ceo KCS. Ovaj, kako kažu, izuzetan čovek, zahvaljujući svom ličnom i profesionalnom ugledu, nalazio je mnogobrojne sponzore da se popravi stanje ne samo u Klinici za vaskularne bolesti, nego i u Klinici za urologiju, Ortopedskoj klinici KCS... Doktor Marković bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu na katedri hirurgije, a radio je kao načelnik ambulantno-polikliničkog odeljenja sa kabinetom za ultrasonografsku dijagnostiku u KCS.Često je bio i predavač iz oblasti vaskularne hirurgije na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima.

Kurir.rs/večernje novosti

Foto printscreen Večernje novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...