SRBIJA NIKAD NEĆE ZABORAVITI MILICU: Majka je ćerku spremala za spavanje, ali umesto u krevet, otišla je ZAUVEK
Foto: Kurir

NEVINA ŽRTVA NATO AGRESIJE

SRBIJA NIKAD NEĆE ZABORAVITI MILICU: Majka je ćerku spremala za spavanje, ali umesto u krevet, otišla je ZAUVEK

Društvo -

Na današnji dan pre 21 godine od NATO bombi poginula je trogodišnja Milica Rakić.

Te kobne večeri, 17. aprila 1999, oko 21 sat zvuk sirena zaparao je nebo nad prestonicom, što je značilo samo jedno - počinje vazdušna opasnost! Devojčica je poginula kada ju je pogodio geler u kući u Batajnici. Mala Milica spremala se za spavanje, majka ju je stavila na nošu i otišla u sobu da joj pripremi krevet za spavanje.

Umesto odlaska u krevet, mala Milica otišla je zauvek... Raketa pogađa kuću porodice Rakić, a geleri lome staklo od kupatila u kome je sedela Milica. Vrata na kupatilu su bila otvorena. Začula se jaka detonacija, stakla su popucala, pločice i fasada, sve se razletelo!

foto: Marina Lopičić

Kako je ranije ispričao Žarko, tata stradale devojčice, on je utrčao u kupatilo. Dete mu je ležalo mrtvo na podu, oko nje je bilo prepuno krvi, ali nadao se da je Milica i dalje živa. Uzeo ju je u ruke, sjurio se niz stepenice, odneo je u auto i prevezao u bolnicu, ali tamo su mogli samo da konstatuju smrt.

Vest o smrti male devojčice Milice potresla je čitav narod, bol ne jenjava ni posle više od 20 godina. Roditelji male devojčice snagu su našli u starijem sinu Aleksi i ćerki koju su dobili nakon Miličine smrti.

Milica bi danas imala 24 godine...

foto: Printscreen

Spomenik Milici Rakić postavljen je u Tašmajdanskom parku u Beogradu.

Stanovnici Srbije nikako ne mogu niti će ikada izbrisati iz sećanja 24. mart 1999. godine, kada je NATO agresija počela, niti 78 dana bombardovanja, kao a zauvek će nam u sećanju ostati i mala Milica.

Procenjuje se da je tokom NATO bombrardovanja stradalo između 1.200 i 4.000 ljudi, a trogodišnja devojčica Milica Rakić postala je večiti simbol stradanja nevinih žrtava!

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track