SRBI OVAKO NIKADA NISU SLAVILI VASKRS! Počeo NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS građani ne smeju iz kuća narednih 84 SATA
Foto: Ana Paunković

šesta nedelja borbe sa koronom

SRBI OVAKO NIKADA NISU SLAVILI VASKRS! Počeo NAJDUŽI POLICIJSKI ČAS građani ne smeju iz kuća narednih 84 SATA

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji je danas u 17 sati počeo najduži policijski čas od uvođenja vanrednog stanja, koji će trajati do utorka u 05.00 časova ujutru, ukupno 84 sata.

Tako će najduža zabrana kretanja, kao mera u borbi protiv epidemije virusa korona, trajati tokom vaskršnjih praznika, u subotu, nedelju na sam dan Vaskrsa, i drugog dana, u ponedeljak.

Prethodno su građani stariji od 65 godina, obavili kupovinu jutros od četiri do sedam sati, u više od 4.400 maloprodajnih objekata i radnji širom Srbije.Zatim su u nabavku krenuli i ostali građani, za koje su radnje danas bile otvorene nešto duže nego do sada, do 16 sati.

foto: Ana Paunković

Prvi put u novijoj istoriji Srbija će tokom velikog praznika Vaskrsa provesti u svojim domovima jer je na snazi zabrana kretanja.Ova odluka dolazi nakon stava struke, odnosno epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba, da zabranu kretanja ne treba ukidati ni na Vaskrs.

Svi oni koji budu imali bilo kakvih zdravstvenih problema moći će da odu do lekara. To podrazumeva da svi oni koji ne sumnjaju na koronavirus mogu otići kod doktora.

Zabrana kretanja takođe ne važi za sve oni koji imaju radnu obavezu i kod sebe imaju dozvolu kako bi mogli da se kreću, kao i za vlasnike kućnih ljubimaca.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja