N1 NASTAVLJA POLITIZACIJU KORONE Hteli da uvuku Kona i Tiodorovića, oni ih na pristojan način odbili ONDA JE NAPAO ĐILAS
Foto: Beta/ Milan Obradović, Zorana Jevtić

pritisci

N1 NASTAVLJA POLITIZACIJU KORONE Hteli da uvuku Kona i Tiodorovića, oni ih na pristojan način odbili ONDA JE NAPAO ĐILAS

Društvo -

Televizija N1 nastavlja sa sprovođenjem pritiska na zdravstveni sistem, pa je
tako u svoju kampanju i političke igre pokušala da uvuče naše najpoznatije
epidemiologe i doktore koji se nedeljama bore protiv koronavirusa.

Novinari N1 su, naime, pokušali da od Predraga Kona i Branislava Tiodorovića po svaku cenu izvuku priznanje da ta televizija izveštava profesionalno kada je reč o epidemiji koronavirusa. To im, međutim, nije pošlo za rukom, jer su doktori na kulturan i pristojan način odbili da budu deo kampanje kojom N1 politizuje celu situaciju u vezi sa epidemijom smrtonosnog virusa.

foto: Kurir

Pitanja bez odgovora

Tako je na pitanje voditeljke N1 da li „imate osećaj da vodimo kampanju protiv zdravlja ove zemlje“, doktor Kon odgovorio: „Ja lični stav neću iznositi. Ali sam čuo mnoge stavove koji se podudaraju sa onim što tabloidi prenose.“ Bez konkretnog komentara o ocenama da N1 radi neprofesionalno, ta televizija je ostala i od dr Tiodorovića.

„Ja ne znam da takav zaključak postoji, malo sam iznenađen. Apelujem na sve redakcije da shvate da smo posvećeni zdravlju građana, taj posao traje 24 sata i da svi lekari padaju na nos da bi to mogli da urade što bolje", rekao je Tiodorović.

Ovi najnoviji pokušaji N1 da u svrhe politizacije iskoriste izjave doktora još jedan su dokaz njihovog neprofesionalnog i tendecioznog izveštavanja tokom pandemije korona virusa, o čemu Kurir danima piše. Neobjektivnim informisanjem, kao i prenošenjem neproverenih informacija i lažnih vesti, N1 u izuzetno teškom trenutku, stiče se utisak, utiče na urušavanje zdravstvenog sistema Srbije, u šta svakako spadaju i njihovi pokušaji da na tanak led i u političku arenu uvuku i doktore i predstavnike struke.

Sprega N1 i SzS

Nakon što doktor Kon juče nije želeo da se svrsta ni na jednu stranu i odgovori na pitanje o radu N1, nastavljeni su politički napadi na na njega, i to upravo iz Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Đilasa.

- Na direktno pitanje @MiljkovicNatasa dr Konu da li @N1infoBG vodi kampanju protiv njega on kaže da neće da odgovori na to pitanje. Zar zbog jedne zvezdice na činu da sramotiš sebe i struku? – napisao je na tviteru Janko Veselinović iz SZS.

On je time samo nastavio napade koje je prethodnih dana vodio lider tog saveza Dragan Đilas, koji je na račun čuvenog epidemiologa izneo uvredljive komentare.

- Ja sam šokiran onim što je doktor izgovorio... Doktore, šta se dešava sa vama?

Kako možete da prihvatite mantru da je za sve kriv narod koji nije bio disciplinovan i nije poštovao ono što mu se kaže... Rekli ste da bismo bez podrške ove vlasti i predsednika lično mi bili u katastrofalnoj situaciji... O kakvoj podršci ove vlasti vi govorite? Šta je to ova vlast uradila? Šta to vi podržavate? - naveo je Đilas.

Sve ovo je, može se reći, samo još jedan dokaz sprege N1 i SZS, o čemu je Kurir i ranije pisao.

Kurir.rs

Foto/fotomontaža Beta/ Milan Obradović, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track