U PRIVREMENOJ BOLNICI NA BG SAJMU 376 ZARAŽENIH KORONOM: Sve više otpusta pacijenata
Foto: Kurir

vanredno stanje zbog korone

U PRIVREMENOJ BOLNICI NA BG SAJMU 376 ZARAŽENIH KORONOM: Sve više otpusta pacijenata

Društvo -

Glavni medicinski koordinator Privremene bolnice na Beogradskom sajmu, potpukovnik Vojske Srbije, Veljko Milić, izjavio je danas da je tamo 376 zbrinutih zbog zaraze korona virusom.

foto: AMG

"Tokom jučerašnjeg dana imali smo dosta otpusta, ali je bilo i prijema. Pacijenti odlaze svojim kućama i mislim da je to najbolji praznični poklon za njih", kazao je Milić, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Glavna medicinska sestra Vojnomedicinske akademije (VMA) Bojana Jovanović, angažovana u Vojnomedicinskom centru "Karaburma", izjavila je da je od pojave korona virusa VMA počela obuku i psihološku podršku svim medicinskim sestrama i tehničarima te ustanove.

"Postoji jak timski duh koji mi i inače gradimo u Vojnomedicinskoj akademiji. Iako je u zgradi VMC 'Karaburma' angažovano oko 120 zdravstvenih tehničara iz različitih organizacionih jedinica VMA, ovde funkcionišemo kao jedna celina. Timski rad i timski duh je ono što nas vodi ka pobedi, a najveće olakšanje je kada čujemo da se pacijent otpušta svojoj kući", rekla je Jovanović.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je osblje Ministarstva i Vojske Srbije (VS) na "prvoj liniji fronta", humani, sigurni i profesionalni, iako se susreću i s nezahvalnošću i nerazumevanjem.

Vulin je to rekao tokom poseta VMC "Karaburma" i Privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track