KAKO KARAĐORĐEVIĆI U LONDONU SLAVE USKRS: Danica i Stefan farbali jaja u lukovini, a Filip spremao jagnjetinu
Na okupu... Danica, Filip i Stefan, Foto: Privatna Arhiva

Po srpski

KAKO KARAĐORĐEVIĆI U LONDONU SLAVE USKRS: Danica i Stefan farbali jaja u lukovini, a Filip spremao jagnjetinu

Društvo -

Ovo je druga godina kako vaskršnje praznike provodimo sa našim Stefanom. Sve je podređeno njemu i trudimo se da mu na najlepši mogući način od malih nogu predstavimo praznik Hristovog Vaskrsenja, kao najveći praznik u hrišćanstvu. Ove godine je izostao tradicionalni odlazak na vaskršnju liturgiju u Crkvu Svetog Save ovde, u Londonu, pridržavamo se svih mera u borbi protiv pandemije.

foto: Privatna Arhiva

Ovako za Kurir pričaju princ Filip i princeza Danica Karađorđević, koji su sa dvogodišnjim Stefanom Uskrs obeležili na srpski način. - Obavezno je farbanje jaja na Veliki petak, a obojila sam ih u lukovini, kao i većina srpskih domaćica. Sve se to veoma dopalo Stefanu, koji je aktivno sa mamom učestvovao. Neizostavna je i priprema tradicionalnog vaskršnjeg ručka. Filip i ja smo tu udružili snage, ali je pripremanje jagnjetine bilo na njemu, pošto je on stručnjak u tome - priča za Kurir Danica, ćerka čuvenog srpskog slikara Cileta Marinkovića.

Princ Filip, sin prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, kaže da mu je žao što je Stefan sada propustio odlazak u crkvu. - Stefan jako voli da ide u crkvu. Tamo mu je sve interesantno. Iako živahan dečak, najmirniji je kada odemo u hram. To me raduje jer je evidentno da se od najmanjih nogu vezuje za ono što je naše - jezik, duhovnost, tradicija... - kaže princ Filip i dodaje da Stefan, iako mali, uveliko vlada srpskim jezikom, a dane u izolaciji mu prekraćuju pesmama čika Jove Zmaja i hora Kolibri.

Kurir.rs/ R. Kantar Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja