Antić: Proizvodnja kompanije Zidjin po planu, veća nego prošle godine
Foto: Zijin

Antić: Proizvodnja kompanije Zidjin po planu, veća nego prošle godine

Društvo -

Redovna proizvodnja kompanije Zidjin u rudnicima u Boru i Majdanpuke odvija se u skladu sa planovima i u prvom kvartalu ove godine veće je za 21 odsto nego u istom periodu 2019. godine, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

foto: Zijin

"Očekujemo da se takav trend nastavi do kraja godine. I u uslovima vanrednog stanja kompanije Zidjin i Rakita realizuju svoje investicije i očekujemo da daju snaža doprinost oporavku naše ekonomije, kako bi se minimalizirali svi efekte epidemije, rekao je Antić prilikom obilaska rudnika u Boru.

On je istakao da je otvaranje novog rudnika Cerovo 2 u ozbiljnoj fazi realizacije i da očekuje da prve količine rude budu iskopane u toku 2020. godine.

foto: Zijin

"Reč je o investiciji od 35 miliona dolara koja će obezbediti godišnji kapacitet od 2,5 miliona tona rude, što će biti izuzetni značajno za razvojne planove Zidjina", rekao je Antić.

foto: Zijin

Antić je danas obišao i rudnik Veliki Krivalj, kao i Čikaru Peki i istakao da očekuje da do kraja 2021. godine budu iskopane prve količine rude sa tog nalazišta u koje će biti investirano 474 miliona dolara.

Ministar Antić je naveo da je kompanija Zidjin donirala 10.000 zaštitnih maski i više od 100.000 pari rukavica i druge zaštitne opteme, koje će biti prosleđene lokalnim samoupravama u Boru i Majdanpeku.

foto: Zijin

Foto: Zijin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track