Najnovije vesti

KON ODBRUSIO OPOZICIJI: Nije prvi put da me neko "hapsi" preko medija, ali adresu i posao ne menjam
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

reakcija

KON ODBRUSIO OPOZICIJI: Nije prvi put da me neko "hapsi" preko medija, ali adresu i posao ne menjam

Društvo

Nije prvi put da me "hapse", ja odgovaram za sve što sam činio radeći svoj posao, poručuje šef kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, nakon što se našao na meti optužbi dela javnosti i opozicije i poruka da će, zajedno sa vlašću, odgovarati za preporuke koje je davao kao epidemiolog.

Povod je njegova izjava da očekuje da se ukine vanredno stanje čak i pre završetka epidemije koja vlada.

"Nije prvi put da me "hapse" preko medija. U stvarnom životu problemi nastaju kada počne "prozivka"... Savetovano mi je nakon prethodne pandemije 2009/2010 da 1) promenim adresu, 2) ne idem na posao jer "znaju" da će me tamo hapsiti, a bilo je i "savetovanje" u delu porodice da odem privremeno u inostranstvo", naveo je Kon na svom profilu na Fejsbuku.

Doktor, međutim, poručuje: "Neprekidno sam u Srbiji, na istoj adresi, na istom poslu...potpuno spreman da odgovaram za sve što sam činio radeći svoj posao. U svojoj Srbiji do kraja svog života. STOP KOVID 19!", napisao je Kon.

Dr Kon je pre nekoliko dana bio spreman da napusti Krizni štab nakon poziva Sinoda se prekine policijski čas radi uskršnjih liturgija, ali i napada na društvenim mrežama i preispitivanje njegove stručnosti, što je, po njegovoj oceni, bezobrazlukom prevazilazilo dopušteno u javnom diskursu.

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, on je odustao od povlačenja iz stručnog tima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...