OVO JE POLICAJKA KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU: Nisam htela da majka četvoro dece rizikuje, odnela sam joj jaja za tortu
Foto: Privatna Arhiva

divan gest

OVO JE POLICAJKA KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU: Nisam htela da majka četvoro dece rizikuje, odnela sam joj jaja za tortu

Društvo -

Srbiju je nedavno oduševio status jedne korisnice Tvitera koja je ispričala da joj je policajka donela jaja za Uskrs kako ne bi prekršila policijski čas i izložila se riziku od virusa. Kurir otkriva da je reč o mladoj Tamari Petrović (20), koja radi u policijskoj ispostavi MUP u Loznici.

- Dežurala sam taj dan i u stanici je zazvonio telefon. Javila se žena koja je objasnila da je bila nesmotrena i da je ofarbala sva jaja, a zaboravila da odvoji deo njih za prazničnu tortu. Tražila je dozvolu da ode kod svoje drugarice i uzme jaja i pitala kolika je kazna za kršenje zabrane kretanja tokom policijskog časa. Ta žena je majka četvoro dece i nisam mogla da dozvolim da dovodi sebe u rizik. Ponudila sam joj da sačeka da završim smenu, oko 19 časova, i da ja odem do njene drugarice i donesem joj jaja, što je ona oduševljeno prihvatila - kaže Markovićeva za Kurir.

Ona dodaje da nije očekivala da će se zbog njenog gesta dići tolika prašina.

- I žena i deca su bili presrećni kad sam im donela jaja. Postupila sam ljudski, a i smatram da je srpska policija uvek tu za svoje građane. Na početku vanrednog stanja kolega i ja smo pomogli medicinskoj sestri iz Banje Koviljače koja nije znala kako da se vrati kući, tako što smo je mi odvezli - kaže Tamara, koja u policiji radi tek šest meseci.

(Kurir.rs/J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track