KURIR SAZNAJE: Srbi sa kruzera doputovali iz Sidneja u Budimpeštu, u petak stižu u Srbiju!
Foto: Privatna Arhiva

pomoć

KURIR SAZNAJE: Srbi sa kruzera doputovali iz Sidneja u Budimpeštu, u petak stižu u Srbiju!

Društvo -

Jedan Srbin pozitivan na koronu ostao u Australiji, drugi na novom testiranju

Grupa srpskih državljana doputovala je u četvrtak popodne u Budimpeštu avionskim letom iz Sidneja preko Dohe. Kako saznajemo, naši državljani koji su radili na kruzeru " Rubi princes" i tamo proveli mesec dana u blizini Sidneja sa preostalih 1.000 članova posade, u petak ujutru autobusima će biti prebačeni do graničnog prelaza Horgoš gde će ih čekati naši autobusi.

-Sa broda u Sidneju iskrcano je 20 naših državljana, a dva su ostala kao neophodni članovi posade. Od 20 iskrcanih 18 je dobilo medicinsku dokumentaciju, dok su dvojica ostala u Sidneju. Jedan mora da odradi kontrolni test posle lečenja, a drugi je bio pozitivan na testu za korona virus. Obojica čekaju na izlečenje i dozvolu medicinskog tima kako bi i oni mogli što pre da se vrate u Srbiju - kaže naš izvor.

Let do Budimpešte organizovala je kompanija koja je vlasnik kruzera, a dalju pomoć našim državljanima pružila je ambasada Srbije u Mađarskoj.

Kao je Kurir pisao pre nekoliko dana, naši državljani, među kojim je bila i naša sagovornica Marija Radulović iz Aleksinca, doživeli su pravu dramu na kruzeru, jer su posle iskrcavanja 2.700 turista u Sidneju 19. marta, australijske vlasti odbile da ih prime, pa su jedno vreme proveli na otvorenom moru.

(Kurir.rs/R.Nedić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track