PREDLOG UDS: Skupština minutom ćutanja da oda počast preminulima od COVID-19!
Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Na taj način bilo bi iskazano i poštovanje i zahvalnosti prema svim zdravstvenim i drugim radnicima

PREDLOG UDS: Skupština minutom ćutanja da oda počast preminulima od COVID-19!

Društvo -

Narodni poslanici Ujedinjene demokratske Srbije, koalicije Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, zahtevaće od predsednice Narodne skupštine da predstojeća skupštinska sednica započne odavanjem počasti svim građanima preminulim od posledica epidemije COVID-19

Na taj način bilo bi iskazano i poštovanje i zahvalnosti prema svim zdravstvenim i drugim radnicima koji na svojim leđima pojačanim radnim angažmanom iznose teret epidemije i krize.

- Radnici, a pre svega zdravstveni, prosvetni i svi drugi građani koji se na svojim radnim mestima bore da smanje štetne posledice krize su pravo srce Srbije i istinski heroji aktuelne krize. Epidemiju u Srbiji ne pobeđuju političari već obrazovani građani, zdravstveni sistem Srbije i njegovi zaposleni. Političari su, umesto svojih funkcionerskih kampanja i samopromocije, najpre dužni da njima odaju priznanje, kaže se u saopštenju UDS i dodaje:

- Umesto čestih prozivanja građana za nedisciplinu, Srbija je dužna omogućiti svojim građanima prosperitetan život, oslobođen strahova za sopstveno zdravlje i ekonomsku egzistenciju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track