Najnovije vesti

KORONA U INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU: Zaraženo 29 zaposlenih i 91 pacijent, čekaju se rezultati za još 64 medicinska radnika
Foto: Dragana Udovičić

DIREKTORKA DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA

KORONA U INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU: Zaraženo 29 zaposlenih i 91 pacijent, čekaju se rezultati za još 64 medicinska radnika

Društvo

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je jutros da je 29 zaposlenih na tom institutu pozitivno na virus korona, a da se nalaz čeka za još 64 zaposlena.

"Testirano je 448 osoba, 29 je pozitivno, za 64 još čekamo nalaz. Hospitalizovano je sa jasnom, umereno do teškom kliničkom slikom, 15-oro. Ostali su imali lakšu sliku i raspoređeni su u banje", navela je Grujičićeva za RTS.

Ona je dodala da je 20-ak onih koji su u izolaciji, jer je u početku bio savet da ostanu kod kuća, a u konstultaciji sa epidemiološkom službom nije bilo razloga da se hospitalizuju.

Kako je navela, među pacijentima, posebno na radioterapiji, od 170 testiranih, 91 je bio pozitivan.

"One sa izraženom kliničkom slikom premeštali smo u odgovarajuće institucije, 'Dragiša Mišović', jako puno u Zemunsku bolnicu", kazala je Grujičić.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije donela je zaključak da svi pacijenti koji dolaze na stacionar, ne samo Onkologije, moraju da donesu potvrdu da su Kovid negativni.

To se, kaže, ne odnosi na one koji dolaze u dnevne bolnice.

"To je u redu, ne smemo dozvoliti drugi talas. Bez obzira što pacijenti donesu nalaz da su negativni na Kovid, moraju da prođu trijažu kroz koju su i dosad prolazili. Meri im se temperatura, uzima detaljna epidemiološka analiza i ukoliko je kolegi bilo šta sumnjivo taj pacijent ne može biti primljen", objasnila je Grujičić.

Ističe da lekova za hemioterapiju ima, kao i da su svi zaposleni imali i imaju odgovarajuću zaštitu.

"Naši zaposleni su imali zaštitu. I kada se radila distribucija preko KC Srbije i preko centralnog magacina, bilo je zaštitne opreme jer se zna koliko su osetljivi onkološki bolesnici", zaključila je Grujičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...