SRBI SA MALTE TRAŽE DA AVION DOĐE PO NJIH: Nemamo prebijene pare ni krova nad glavom
Foto: Profimedia

Vapaj

SRBI SA MALTE TRAŽE DA AVION DOĐE PO NJIH: Nemamo prebijene pare ni krova nad glavom

Društvo -

Među njima ima i trudnica, porodica s malom decom

Više od 150 Srba s Malte poslali su video-vapaj za slanje aviona iz Srbije po njih jer su ostali bez posla i na rubu su egzistencije.

Među njima ima i trudnica, porodica s malom decom. Svi žive od neke ušteđevine, a ističu da je hrana višestruko poskupela na ovom ostrvu. Neki su, kako kažu, ostali i bez krova nad glavom jer su do sredine aprila platili kiriju, a onda, da bi sačuvali novac za hranu, prešli da žive kod prijatelja.

Aleksandar i Milena Simović iz Beograda žele samo da se dokopaju Beograda i više Maltu ne bi videli. - Trošimo poslednju crkavicu ušteđevine jer ovde ne može toliko da se zaradi. I tu smo do 10. maja, a onda ko zna kako ćemo da se vratimo u Srbiju - kažu Simovići.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je za Kurir da Srbija više neće organizovati humanitarne letove za vraćanje naših građana iz inostranstva: - Sve će od sada raditi „Er Srbija“, i ako bude trebao čarter, oni će to organizovati.

Vlasti Malte poručuju

PRIJAVITE SE ZA POVRATAK U DOMOVINU

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Malte objavilo je na svom sajtu da se program pomoći dobrovoljne repatrijacije za sve strane državljane koji žele da se vrate u svoju domovinu produžava, a prijave će se primati do 10. maja 2020. Pomoć je dostupna svim građanima EU i državljanima trećih zemalja koji su boravili na Malti u različite svrhe, a zahtev za povratak u domovinu podnosi se na sajtu tog ministarstva na linku https://foreignandeu.gov.mt/en/Pages/Home.aspx

Kurir.rs/ M. S. Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track