Najnovije vesti

SVI KOJI SU UPLATILI ARANŽMANE DO 15. MARTA MOĆI ĆE DA ZAMENE PUTOVANJA: Potpisivaće se novi ugovori sa agencijama
Foto: Profimedia

može se iskoristiti do kraja 2021. godine

SVI KOJI SU UPLATILI ARANŽMANE DO 15. MARTA MOĆI ĆE DA ZAMENE PUTOVANJA: Potpisivaće se novi ugovori sa agencijama

Društvo

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je jutros da će uredbom Vlade svi putnici koji su uplatili aranžmane do 15. marta ove godine, imati pravo na zamensko putovanje koje mogu iskoristiti do kraja 2021. godine.

"Ugovori će biti pokriveni garancijama putovanja, odnosno garancijama osiguravajućih kuća - polisama osiguranja", kazao je Ljajić.

On je dodao da država na svaki način želi da zaštiti oko 500 hiljada ljudi koji su do naznačenog datuma uplatili svoje aranžmane.

Ljajić je objasnio da novi ugovor, koji će putnici potpisivati sa agencijom, podrazumeva da se obavi na istoj ili drugoj destinaciji, po dogovoru dve strane.

"Njegova vrednost u svakom slučaju ne može biti manja nego vrednost uplaćenog aranžmana do 15. marta", ukazao je ministar.

Takođe, kaže, kao opcija stoji i povraćaj novca, koji je agencija dužna da realizuje 14 dana nakon 31. decembra naredne godine i dodaje da je već sad rešeno oko 123 hiljade slučajeva tako što su putnici prihvatili ponudu agencija ili je novac vraćen.

Prema rečima Ljajića, još niko ne zna na globalnom nivou kada će se i na koji način otvarati granice, te s tim u vezi iznosi preporuku da građani ove godine odmor ili barem jedan njegov deo provedu u zemlji.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...