DOKTOR KON O MERAMA ZA 1. MAJ: Krizni štab je za OŠTRE MERE JOŠ OVAJ PUT, znam da smo kao CRNE VRANE KOJE VIČU NE, NE!
Foto: printscreen RTS

večeras pada odluka

DOKTOR KON O MERAMA ZA 1. MAJ: Krizni štab je za OŠTRE MERE JOŠ OVAJ PUT, znam da smo kao CRNE VRANE KOJE VIČU NE, NE!

Društvo -

Imamo čvrst stav barem u epidemiloškom delu Kriznog štaba da je potrebno ostati na oštrim merama još ovaj put - istakao je na današnjoj pres konferecniji epidemilog dr Predrag Kon, na pitanje da li će biti ublažene mere zabrane kretanja za Prvi maj.

Prema njegovim rečima, o tome će se raspravljati večaras, a i sutra će to ponovo biti na Kriznom štabu.

- Zabrana kontakta i nadalje postoji, to je najvažnije zapamtiti. Moramo da štitimo najstarije, to je sasvim jasnom, ali mora da nam ostane u svesti da moramo da štitmo starije od 65 godina. Ne samo oni da se štiti, već i mi da ih štitomo - istakao je Kon.

Naglasio je da to mora da važi ne bitno da li imamo ili ne vanredno stanje i vanredne mere.

- Mislimo da je potrebno da izbegnemo taj poslednji trenutak kada možemo nešto da "zabrljamo". Zabrana kontakata mora da postoji, moramo da štitimo starije. Mora da vam ostane potpuno u svesti da moramo starije da štitimo. Mešanje, kontakti, pogotovo sa njima treba u glavi da nam budu zabranjeni - istakao je Kon.

Komentarišući to što se struka karakteriše kao glavni "kočničari" popuštanja mera, Kon je rekao:

- U ovoj situaciji smo mi crne vrane koje viču "ne, ne", mi smo ti koji upozoravamo i takvi smo bili od početka - kazao je Kon, dok je Darija Kisić Tepavčević dodala da odluka nije donesena iz nečijeg hira.

Na pitanje da li ćemo vraćati mere, Kon je rekao da je to "pitanje nad svim pitanjima" i da to u ovom trenutku ne možemo da znamo.

Kurir.rs/RTS

Foto printscreen RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track