U KRIZNOM ŠTABU BILO RAZLIČITIH STAVOVA: Evo zašto je doneta odluka da se skrati policijski čas
Foto: Ana Paunković

IZ FAZE IZOLACIJE U FAZU ODGOVORNOSTI

U KRIZNOM ŠTABU BILO RAZLIČITIH STAVOVA: Evo zašto je doneta odluka da se skrati policijski čas

Društvo -

Izlazimo iz faze izolacije i ulazimo u fazu lične odogovornosti, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i zbog toga posebno upozorava na potrebu poštovanja preporuka o izbegavanju kontakata, što, kaže, ostaje ključno u narednom periodu.

Gojković je apelovao na sve koji ne moraju da izlaze napolje za vikend, to i ne čine.

"To je jednoglasan zaključak Kriznog štaba zdravstvene struke. Mere ostaju iste u subotu i nedelju, kao danas, i molimo po hiljaditi put za ličnu odgovornost, maksimalo izbegavanje kontakata, jer to je ključ u narednom periodu, a ne samo za vikend", rekao je Gojković.

Upitan da li je odluka o tome da na javnom mestu ne bude više od dvoje ljudi vrsta kompromisa za skraćenje policijskog časa koji je trebalo da traje do ponedeljka, Gojković je podvukao da sa zdravljem nema kompromisa i da se tražilo najbolje rešenje za sve.

"Odluku smo doneli vodeći računa o epidemiološkim aspektima i o očekivanjima kako će se građani ponašati, to je osnovno", rekao je Gojković.

foto: Printscreen

Po pitanju promene prvobitne odluke o zabrani kretanja za 1. maj i vikend, Gojković je rekao da nije tajna da su u okviru zdravstvenog Kriznog štaba postojala različitih mišljenja u vezi sa prvomajskim praznicima, jer je deo struke bio za maksimalno rigidne mere, a bilo je, kaže, i onih za još liberalniji stav.

“Ali, gledajcuhi celokupnu situaciju, da tri, četiri, dana imamo stalno ispod tih famoznih 5 odsto zaraženih u odnosu na testirane, da imamo u skavom trenutku dobar pregled situacije, danas smo faktički jednoglasno na Kriznom štabu doneli ovu odluku”, rekao je Gojković.

Kako kaže, struka je svesna da ovo jako dugo traje i opredelili su se da za 1. maj bude rigidnih mera, dok u subotu i nedelju važe mere kao radnim danima, s tim što je i dalje neophodno ukazati na značaj mera distanicaranja.

“Da izlazimo iz faze izolacije, u fazu lične odgovornosti”, podvukao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track