PRINC FILIP OSUDIO NAPADE NA SRBE I SRPSKU IMOVINU NA KOSOVU: Srbe napadaju čak i za vreme policijskog časa
Foto: Beta Branislav Božić

reakcija

PRINC FILIP OSUDIO NAPADE NA SRBE I SRPSKU IMOVINU NA KOSOVU: Srbe napadaju čak i za vreme policijskog časa

Društvo -

Princ Filip Karađorđević poručio je danas da zabrinjavaju bujanje ekstremizma i sve učestaliji napadi na Srbe i srpsku imovinu širom Kosova i Metohije.

On je na svom tviter nalogu naglasio da je u vreme pandemije koronavirusa, položaj Srba na Kosovu dodatno otežan, i da se napadi na Srbe povratnike neretko događaju čak i za vreme policijskog časa.

Princ je podsetio da je srpsko stanovništvo sela Gojbulja u opštini Vučitrn danima na meti napada grupe ekstremista koji su pokušali da provale i u seosku crkvu. Karađorđević je naglasio da su se u prethodnim danima slični napadi dogodili i u Babinom Mostu, Cernici, Crkoležu i selu Novake.

”Apsolutno je za svaku osudu činjenica da slučajevi ovih nasilja prolaze bez oštrije reakcije nadležnih organa i bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika na Kosovu i Metohiji koji bi morali da budu produktivniji po pitanju zaštite srpskog naroda i njihovih ljudskih i građanskih prava na prostoru Kosova i Metohije” zaključio je princ Filip i pozvao sve relevantne institucije kao i predstavnike medija da sa većom pažnjom prate i izveštavaju o položaju Srba na Kosovu i Metohiji.

(Kurir.rs/Foto: Beta/Branislav Božić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track