OVO SU NOVE MERE ZA PRAZNIČNI VIKEND: Evo ko sme napolje, kada mogu da se šetaju ljubimci...
Foto: Ana Paunković

u susret 1. maju

OVO SU NOVE MERE ZA PRAZNIČNI VIKEND: Evo ko sme napolje, kada mogu da se šetaju ljubimci...

Društvo -

Policijski čas počeo je danas u 18 časova, i prema poslednjoj odluci Vlade, trajaće do subote u 5 ujutru.

Ovakva odluka sa sobom donosi i drugačije mere za vikend, pa će u subotu i nedelju policijski čas funkcionisati kao i radnim danima - od 18 časova do 5 ujutru narednog dana.

Zabrana kretanja u petak, 1. maja, ne odnosi se na penzionere. Odlukom Vlade najstariji sugrađani mogu u petak da izađu dva puta u bilo koje doba dana po sat vremena, a najdalje 600 metara od mesta stanovanja.

Kao što će policijski čas za vikend funcionisati po režimu za radne dane, tako će i izalazk penzionerima biti omogućen nakon 18 časova i to jednom po pravilima koja su već na snazi.

Nova mera koja će važiti nakon policijskog časa je zabrana okupljanja više od dvoje ljudi u javnom prostoru i odnosi se na 2. i 3. maj. Vlasnici kućnih ljubimca tokom subote i nedelje izvodiće svoje ljubimce u periodu od 23 časa do 1 sa iza ponoći.

Osobe sa autizmom, kao i sve osobe sa smetnjama u razvoju izuzete su od novih mera, pa ostaje mogućnost da izlaze u bilo koje vreme sa jednim pratiocem, a jedino ograničenje je da šetnja može biti u krugu od 200 metara od mesta stanovanja. Tokom šetnje je bitno je da se pridržavaju mera koja važe za sve - nema kontakta.

Podsetimo, u poslednja 24 časa u SRbiji je zabeleženo jo 285 slučajeva koronavirusa, što je ukupan broj zaraženih povećalo na 9.009. Od početka epidemije u Republici Srbiji testirano je ukupno 85.645 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Dogodilo se i 179 smrtnih slučajeva.

Kurir.rs/b92

Foto Ana Paunković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track