MEŠTANI MUŠIĆA U STRAHU NAKON PRVOG SLUČAJA VIRUSA U SELU: Zaraženi bio u kontaktu sa 19 osoba koje su sada u izolaciji
Foto: RINA

došao u posetu ćerki

MEŠTANI MUŠIĆA U STRAHU NAKON PRVOG SLUČAJA VIRUSA U SELU: Zaraženi bio u kontaktu sa 19 osoba koje su sada u izolaciji

Srbija -

Kosjerić – Muškarac star 33 godine, prvo je zaraženo lice u opštini u Kosjerić. Sa njim je u neposrednom kontaktu bilo 19 osoba i svi su dobili rešenje za izolaciju, saznaje agencija RINA.

„Šest osoba je testirano iz te porodice i za sada je samo jedan pozitivan rezultat. Zaraženi muškarac ima blagu kliničku sliku i nakon urađenih analiza biće odlučeno da li će biti smešten na beogradski Sajam ili na Infektivnu kliniku“, rekao je Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Selo Mušići koje se nalazi na granici sa Požegom broji nekoliko stotina stanovnika, a virus je doneo muškarac upravo iz te susedne opštine. On je došao u poseti kćerki i zetu, i kroz neposredan kontakt preneo zarazu.

„Mesto je malo, svi se međusobno poznajemo, ali i često srećemo. Uplašeni smo, ali se ipak nadamo da zaraza neće biti proširena dalje. Od početka vanrednog stanja vodili smo računa i nosili zaštitne maske i rukvice, a tek sad će disciplina svih nas biti čelična“, kaže meštanka ovog sela.

Opština Kosjerić poslednja je u Zlatiborskom okrugu u kojoj je evidentiran prvi slučaj korona virusa. Dva meseca uspešno je odolevala, zahvaljujući odgovornom i savesnom ponašanju njenih građana.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track