EKSKLUZIVNO ZA KURIR! DR STEVANOVIĆ KAKVOG NE ZNATE: Progovorio o Novaku Đokoviću i zašto ne voli nadimak srpski dr Haus
Foto: Printscreen Youtube, Beta/ Slobodan Miljević, Dado Đilas

potpuno otvoreno

EKSKLUZIVNO ZA KURIR! DR STEVANOVIĆ KAKVOG NE ZNATE: Progovorio o Novaku Đokoviću i zašto ne voli nadimak srpski dr Haus

Društvo -

Jedan od najintrigantnijih članova kriznog štaba dr Goran Stevanović govorio je za Kurir o uspesima i greškama u borbi protiv korone, drugom talasu, Novaku Đokoviću, porodici, napadima na mrežama i zašto ga nervira nadimak Doktor Haus, kako ga je borba s koronom promenila...

U ekskluzivnom intervjuu Kuriru govorio je šta misli o izjavi Novaka Đokovića, koja je uzburkala javnost, o tome da nije pobornik vakcine protiv korone.

foto: Marina Lopičić

- Nisam upoznat s tačnim sadržajem izjave koju navodite, ali verujem da gospodin Đoković, kao i većina populacije, nije spreman da isproba vakcine čiji je razvoj tek na početku. Kada budemo imali na raspolaganju proverene i odobrene vakcine, mislim da njihova primena neće biti problem - kazao je dr Stevanović.

Kaže da ne voli nadimke srpski Dr Haus, ali ni dr Gugl, kako ga zovu kolege.

- Takvi lekari postoje samo u medijima. Niko nema odgovore na sva pitanja, to jednostavno nije moguće.

Ceo intervju pročitajte OVDE.

Lična karta

foto: Tanjug Printscreen

Goran Stevanović

rođen 1972. u Beogradu

Medicinski fakultet Beogradu završio 1996. sa prosečnom ocenom 9,42

doktorirao 2012, mentor mu je bio prof. dr Mijomir Pelemiš

u zvanje docenta na katedri za infektivne bolesti Medicinskog fakulteta izabran 2013.

O porodici

MOJA DECA TRPE, ALI TO JE NAŠ ŽIVOT

Otac ste troje dece. Kako ona u ovoj situaciji shvataju vaš posao i odsustvo? Šta je to u čemu vide da je otac onaj isti, da se ništa ne menja, samo što sada ne može da bude više tu?

- Oni su deca lekara. Kao i deca desetina hiljada zdravstvenih i nemedicinskih radnika u zdravstvu, policajaca, vojnika i radnika koji održavaju ključne sisteme u ovoj situaciji trpe, ali to je naš posao i naš život. Postali ste prepoznatljivi javnosti, mnogi građani vas sad smatraju svojim lekarom. Ali ko je Goran Stevanović privatno? Šta voli da čita, sluša, šta ga opušta, šta sanja, a koji san mu se ostvario?

- Doktor Goran Stevanović privatno je onaj Goran koga njegovi najbliži znaju i poznaju. Kad se sada pogledate u ogledalo, šta vidite, šta kažete sebi? Je li Goran Stevanović danas isti čovek kao pre skoro dva meseca kad je borba s koronom počela?

- Svaki krupan događaj u životu menja čoveka, a ovo je globalni događaj. Naravno da je ostavio i ostaviće tragove na svima nama.

Kurir.rs/Branislava Majdarević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja