LEKARI OTPISALI VELJKA (3), A ONDA SU RODITELJI OTIŠLI U MANASTIR TUMANE: Zapalili sveću, pa usledio poziv života
Foto: Milana Petković

lekari ne mogu da objasne

LEKARI OTPISALI VELJKA (3), A ONDA SU RODITELJI OTIŠLI U MANASTIR TUMANE: Zapalili sveću, pa usledio poziv života

Društvo -

Đerdapski Ostrog, kako mnogi nazivaju Manastir Tumane nadomak Golupca, u svoj letopis je upisao i čudesno isceljenje Andreja Markovića (3), koji se od rođenja borio sa malignom skoliozom.

Ovaj mališan je nakon operacije koju je izveo jedan poznati španski hirurg pao u komu, a kako objašnjava njegov otac Veljko, odmah nakon što su njegova supruga i on posetili Manastir Tumane, dečak je počeo da se oporavlja.

Veljko (42) ne krije da je pre odlaska u Manastir Tumane retko odlazio u crkvu, a da je za ovu svetinju čuo od kumova, koji su insistirali na tome da je poseti. Međutim, kako navodi, nije verovao da će mu molitva tumanskim svecima Zosimu i Jakovu promeniti život.

- Bio sam čovek van vere pre odlaska u Tumane. U crkvi nisam bio ni 10 puta u životu. Međutim, nakon što je moj Andrej uz veliku pomoć prof. dr Predraga Minića i dr Vladana Šubarevića prebačen u Institut za majku i dete i nastavio da se bori za život, na nagovor kumova sam sa suprugom posetio taj manastir. Verujte, tamo se nismo zadržali više od pola sata, jer u manastiru nema signala za mobilne telefone, pa sam insistirao da se vratimo što pre da ne bi zvali iz bolnice. Pod jakim sedativima smo samo upalili sveću i kratko se pomolili, a onda je usledio poziv - objašnjava Veljko.

Iako ga je oblio hladan znoj kada se na ekranu njegovog telefona pojavio broj bolnice, Veljko je samo nekoliko minuta nakon napuštanja manastirskog poseda saznao da se stanje njegovog sina poboljšalo.

foto: Screenshot Hram TV

- Lekari su mi rekli da je počeo da reaguje, uprkos tome što se danima borio za život. Nisam verovao šta čujem! Skakali smo od sreće! Potom je Andreju svakim danom bilo sve bolje. Stanje mu se toliko poboljšalo, da je izbegao nekoliko operacija, a i turski lekari kod kojih se Andrej godinama leči su bili u šoku - kaže Veljko.

On uverava da lekari ne mogu da objasne mališanov nagli oporavak, a uprkos tome što i dalje 24 časa nosi mider i kanilu u grlu pomoću koje diše, vrlo je razigran i pričljiv.

- Imao je zakrivljenje kičme od čak 72 procenta, a sada je pala na 49 procenata. O njemu lekari pričaju na simpozijumima kao o medicinskom čudu! Uprkos tome što nas čeka još borbe, sigurni smo da je njegovo brzo ozdravljenje tumansko čudo - kaže Veljko.

Veljko Marković, otac malenog Andreja, ističe da je nakon isceljenja njegovog sina svima ispričao za čudo koje se dogodilo u njegovoj porodici nakon posete Manastiru Tumane. Međutim, nekoliko ljudi ga je optužilo da reklamira manastir.

- Moj sin se mesecima nalazio na intenzivnoj nezi bez poboljšanja, a život nam se sveo na 6. sprat Instituta za majku i dete. Pamtim svaki minut bola, koji ne može da se poredi ni sa čim na svetu. Međutim, od dana kada smo posetili manastir počele su da stižu dobre vesti. Slučajnost? Procenite sami! Neki me napadaju da reklamiram manastir, što je totalna nebuloza. I sam iguman Dimitrije i bratija manastira ne stavljaju akcenat na sebe, već govore da su sluge božje koje nisu zaslužne za čuda koja se dešavaju kod moštiju Svetog Zosima i Svetog Jakova i pred ikonom Bogorodice Kurske - kaže Marković.

(Kurir.rs/Alo, N.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track