FAKULTETI POČINJU DA RADE 15. MAJA: Rektorka Beogradskog univerziteta najavila kada se očekuje povratak studenata
Foto: Marina Lopičić

normalizacija školstva

FAKULTETI POČINJU DA RADE 15. MAJA: Rektorka Beogradskog univerziteta najavila kada se očekuje povratak studenata

Društvo -

Fakulteti počinju da rade 15. maja, kako je i najavio ministar prosvete, ali formalni povratak studenata i profesora očekuje se u poslednjoj dekadi maja, izjavila je rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović.

Ona je za Radio Beogradu naglasila da su preduslovi za to otvaranje gradskog i međugradskog prevoza za studenta, kao i otvaranje studentskih domova.

"Očekujemo detaljnije smernice kriznog štaba o merama zaštite u narednih sedam dana i verujem da će praktična nastava i aprilski rok biti organizovani u poslednjoj dekadi maja. Posle toga, završava se nastavni semestar i počinju pripreme za junski rok, kao i julski, tamo gde ga ima. Do kraja nastavne godine predavanja "ex katedra" neće biti, već samo neophodne konsultacije", rekla je rektorka.

Prijavljivanje maturanata za prijemne ispite biće u poslednjoj nedelji juna, a prvi dani jula predviđeni su za polaganje prijemnih ispita za fakultete, dodala je Popović.

"Organizovaćemo onlajn prijavu kandidata da bisdmo izbegli gužve i velike sale i amfiteatre, kako bi se poštovale epidemiološke mere. Nema razloga za odlaganje prijemnog", istakla je Popović.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track