ZAPOSLENO 245 MEDICINSKIH RADNIKA: Lekari u KC Kragujevac primljeni u stalni radni odnos!
Foto: Kurir/D.A.

Institucija koja pokriva 1,8 miliona ljudi

ZAPOSLENO 245 MEDICINSKIH RADNIKA: Lekari u KC Kragujevac primljeni u stalni radni odnos!

Društvo -

U Kliničkom centru „Kragujevac“ u stalni radni odnos primljeno je 117 lekara i 128 medicinskih radnika. Među njima su i oni koji su, u vreme vanrednog stanja volontirali u korona centrima, a prema rečima prof dr Predraga Sazdanovića, vd direktora KC „Kragujevac“, ovo je veliki iskorak za zdravstvo u centralnoj Srbiji i instituciju kojoj gravitira 1,8 miliona stanovnika.

- Planom Ministartsva zdravlja, Vlade Republike Srbije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, pre nekoliko godina postavljen je dugoročni cilj sprečavanja odliva medicinskog kadra i zaposlenje mladih lekara i medicinskog osoblja. Tokom pandemije virusa C-19, ukazali su se prioriteti i mogu da kažem da je ovo jedan proces u kome je potpuno zatvoren krug u sveopštem interesu srpskog zdravstva - kaže dr Sazdanović za Kurir.

On naglašava “da je sve vreme rađeno prema instrukcijama Ministartsva zdravlja i analiza potreba na terenu”.

“Jednostavno, strategijom i praktičnim radom došlo se do ovog najvećeg kadrovskog osveženja u istoriji KC “Kragujevac”, koji je danas jedna od vodećih medicinskih ustanova u Srbiji i regionu. To pokazuju rezultati lečenja prethodnih godina i u vreme pandemije i ponosni smo na pokazano stanje i požrtvovanost naših radnika- ističe Sazdanović.

(Kurir.rs / D. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track