REM ODBIO DA DONESE ODLUKU: Bez razmatranja predloga za ograničavanje rijaliti programa
Foto: Promo

čeka se mišljenje vlade

REM ODBIO DA DONESE ODLUKU: Bez razmatranja predloga za ograničavanje rijaliti programa

Društvo -

BEOGRAD - Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je danas da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) tesnom većinom od pet glasova prema četiri odbilo da odlučuje o predlogu kojim bi se ograničio rijaliti program.

Jedini način da se zaustavi promovisanje nasilja, ali i direktni prenosi više krivičnih dela jeste donošenje zakona kojim bi se ograničilo prikazivanje rijalitija, ali i uvelo jasno precizirana minimalna satnica obaveznog kulturnog, naučnog, dokumentarnog i programa za decu, ocenio je predsednik Udruženja Savo Manojlović.

U saopštenju se podseća da se pred Skupštinom Srbije nalazi predlog zakon koji su podržala 42.852 građanina, koji je prošao sve skupštinske procedure i čeka se još samo mišljenje Vlade Srbije.

Neodlučivanje o ovom zakonu predstavljalo bi povredu Ustava. Kao predstavnici zvaničnih predlagača zakona 11. maja organizovaćemo drugu onlajn raspravu na koju pozivamo predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, ministra kulture Vladana Vukosavljevića i predsednika odbora za kultura Mirka Krlića, navodi Manojlović.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track