UŽIVO KORONA U SRBIJI: Novih 95 zaraženih, JOŠ TROJE PREMINULO, zatvara se Sajam
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, EPA/Stephanie Lecocq

PRATITE NA KURIRU NAJNOVIJE INFORMACIJE

UŽIVO KORONA U SRBIJI: Novih 95 zaraženih, JOŠ TROJE PREMINULO, zatvara se Sajam

Društvo -

SRBIJA - U Republici Srbiji je do 15 časova 8. maja 2020. godine registrovano ukupno 9.943 potvrđenih slučajeva COVID 19. Između poslednja dva izveštaja testirani su uzorci 5.810 osobe od kojih je 95 pozitivno, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Preminule su još 3 osobe. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 209, pa je procenat smrtnosti 2,10 odsto.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 128.805 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Hospitalizovano je 1.577 osoba, izlečeno je 2.453 obolelih pacijenata.

foto: Printscreen

Od četvrtka u 5.00 u Srbiji je ukinuto vanredno stanje, pa se život polako normalizuje, s tim da lekari upozoravaju da i dalje moramo da koristimo sve mere zaštite, to jest preporučuju nošenje maski i rukavica, kao i održavanje distance.

15.42 - Zatvara se Sajam!

Privremena kovid bolnica za pacijente sa lakšim simptomima na Sajmu zatvara su sutra. Oko četrdesetak obolelih sa lakšim simptomima, a koji su trenutno u privremenoj bolnici na Sajmu, u subotu će biti premešteni u bolnicu na Karaburmi.

13.11 - Despotovac - novo žarište

12.00 - Potvrđen još jedan slučaj korona virusa u Kraljevu

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva saopštio je u petak da je u ovom gradu potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom Covid-19, čime je broj obolelih od koronavirusa porastao na 44.

11.37 - Još dvoje zaraženih na KiM

U srpskim sredinama na KiM u poslednja 24 časa registrovano je dvoje novozaraženih korona virusom. Ukupan broj inficiranih porastao je na 112. Predstavnici Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici saopštili su da su u poslednja 24 časa izlečena dva pacijenta iz ovog grada i jedan pacijent iz Zvečana. U srpskim sredinama na Kosovu do sada je izlečeno ukupno 79 osoba a od početka pandemijske krize preminulo je devet lica, prenosi Kosovo onlajn.

11.27 - Bez novih obolelih u Zlatiborskom okrugu

U poslednja 24 sata na području Zlatiborskog okruga testirane su 73 osobe, od kojih nijedna nije pozitivna na virus korona, te tako taj okrug i dalje ima 151 potvrđen slučaj infekcije. Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su od početka epidemije do danas testirane 2.034 osobe, a najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice -zaraženih 42 i 20 oporavljenih.

10.52 - Za dva dana, dva pozitivna slučaja u Čačku

Od 154 uzorka koja su prethodna dva dana poslata za Beograd, rezultati su stigli za 111 od kojih su dva pozitivna. Reč je pacijentima koji se već nalaze u čačanskoj Opštoj bolnici. Od početka epidemije na području Moravičkog okruga do sada je potvrđeno 157 slučajeva - 93 u Čačku, Gornjem Milanovcu 56 (dva brza testa), Lučanima pet i Ivanjici tri.

10.02 - Nulti pacijent i dalje se ne oseća dobro

Igor Đantar (43) iz Bačke Topole, nulti pacijent u Srbiji, kaže da i dalje ne može normalno da diše i da se jedva kreće.

foto: printscreen Pink

9.11 - Dr Kon: Ovo je uslov za odjavu epidemije

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da je uslov za odjavu epidemije virusa korona 28 dana bez ijednog novog slučaja.

8.49 - Danas se otvaraju tržni centri

Tržni centri u svim većim gradovima Srbije danas počinju sa radom. Ukidanje vanrednog stanja, nažalost, neće doneti i momentalni povratak na život kakav je bio pre pojave korona virusa, te ćemo i dalje, možda čak i više, morati da vodimo računa o merama zaštite koje stručnjaci preporučuju.

8.20 - U srpskim sredinama na KiM bez novozaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohihji u četvrtak nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, pa je ukupan broj zaraženih ostao 110, saopštio je direktor kancelarije za KiM Marko Đurić. On je sinoć na svom Instagram profilu istakao da je do sada izlečeno 76 osoba, a devet ih je preminulo.

Дневни извештај о ситуацији на Косову и Метохији 7. мај 2020. године: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 0 - Новооболелих особа у већински српским срединама. До данас је укупно оболело 110 особа, 76 је излечено, а 9 је преминуло. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (21), Зубиног Потока (21). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (5), Студентски центар Косовска Митровица (19), КЦ Крагујевац (1). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ - 2 лица из Звечана су излечена. 47 лица из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић је тестирано (до сад тестирано 1181 лица). У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа у COVID-19 амбуланти. Радимо на утврђивању контаката свих заражених лица. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ - У општинама Звечан, Гњилане, Витина и Исток набавили смо и дистрибуирали неопходне лекове. У Лепосавићу смо успешно одговорили на 159 захтева за набавку лекова и хране. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили џакове брашна, док смо у сарадњи са УНИЦЕФ-ом обезбедили пакета помоћи за социјално угрожене породице. У Грачаници поделили смо пакете помоћи за већи број социјално угрожених породица.

Објава коју дели Марко Ђурић (@markodjuric.srb) дана

8.15 - Evo kako izgleda testiranje na antitela

Novinarka Kurira u Kliničkom centru Vojvodine uradila test na antitela za koronu, krv se uzima kao i prilikom najobičnije analize, a rezultat je stigao za tili čas.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track