POPOVIĆ IVKOVIĆ: Novaković navodno brine za policajce, a ja jer su lopovi i kriminalci i dalje politički aktivni
Foto: Ana Paunković

reagovanje

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Novaković navodno brine za policajce, a ja jer su lopovi i kriminalci i dalje politički aktivni

Društvo -

BEOGRAD - Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković je pokazao kako brine za policajce kada je nedavno u Vrbasu nasrnuo na policijske službenike, sprečavajući ih da rade svoj posao, izjavila je danas članica Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Biljana Popović Ivković.

"Novaković kaže da je zabrinut za bezbednost Novog Sada. I ja sam zabrinuta jer su lopovi i kriminalci i dalje politički aktivni, iako im je mesto u zatvoru, kaže Popović Ivkovićeva povodom navoda Novakovića posle jučerašnjeg prebijanja policajca u Novom Sadu.

Kaže da se Novakoviću sudi pred Specijalnim sudom zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio Novi Sad za četiri miliona evra i poručuje da, kada prvi čovek Vuka Jeremića za Vojvodinu izrazi nezadovoljstvo borbom protiv kriminala, to je jasan znak da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade svoj posao.

"Borislav Novaković ima poznatu biografiju godinama unazad, počev od afere Solun. A koliko brine za bezbednost policijskih službenika, demonstrirao je nedavno u Vrbasu kada je razjaren kao pravi kriminalac nasrnuo na policijske službenike, sprečavajući ih da rade svoj posao, navela je članica Predsedništva SNS-a.

Upitala je Novakovića do kojih razmera seže njegovo licemerje i da li stvarno mislite da su građani zaboravili da je cela Vojvodina u vreme njegove vlasti bila, ne samo sigurna kuća već vlasništvo narko-dilera.

Među njima je navela potpredsednika odbora Narodne stranke u Lajkovcu, Đilasovog saradnika iz stranačkog odbora u Kuršumliji, Tocila kojeg povezuju sa Obradovićem, Marinikinog pančevačkog prijatelja.

"Niz je dugačak. Svima im je zajedničko da su uhapšeni zbog trgovine narkoticima. Uhapšeni su, baš kao i osumnjičeni koji su napali novosadske policajce, jer danas pripadnici MUP-a hapse bez zadrške i bez ikakve razlike sve koji se ogreše o zakon. Vaš pokušaj da ujedno omalovažavajući rad policajca i navodno osuđujući napade na njih tek je poseban nivo licemerja, poručila je Popović Ivkovićeva.

Navela je da danas pripadnici MUP-a na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem beleže rekordne rezultate, počev od zaplene 7,3 tone narkotika i hapšenja 800 narko-dilera do, zahvaljujući njihovom radu, najmanje stope kriminala u poslednje dve decenije.

Ocenila je da je Novaković očajan jer ne mogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pobede na izborima i da zato protiv njega sprovode bizarne napade na njegovu decu i članove porodice i uporno priželjkuju i planiraju bezbednosne i druge haose. "A zapravo jedini haos je u vašoj glavi, zaključila je Popović Ivkovićeva.

Podsetimo, Novaković je protestovao zbog prebijanja policijskog načelnika u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Sadu i upitao da li je Novi Sad bezbedan grad.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track