PRIVILEGIJE ZA TRIVANOVU ŽENU U NAJVEĆEM GUBITAŠU: Od Bajatovića kola, vozač i sekretarica
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

bahato

PRIVILEGIJE ZA TRIVANOVU ŽENU U NAJVEĆEM GUBITAŠU: Od Bajatovića kola, vozač i sekretarica

Društvo -

Jovana Trivan, supruga ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, zaposlena je u JP „Srbijagas“ kod svog stranačkog kolege Dušana Bajatovića i, sudeći prema uslovima koje ima, živi srpski san - ima platu od hiljadu evra, sekretaricu, službeni auto i vozača, saznaje Kurir.

Možda to i ne bi bilo čudno da Trivanova nije jedan od pomoćnika (ima ih više) jednog od pet izvršnih direktora, i to u preduzeću koje važi za najvećeg državnog gubitaša - Vlada je „Srbijagasu“ 2019. oprostila dug od čak 1,2 milijarde evra!

Bode oči u firmi

Kuriru se javio jedan od zaposlenih u „Srbijagasu“ i naveo da supruga ministra Trivana uživa velike benefite u ovom javnom preduzeću.

- Jovana Trivan od kada se vratila s porodiljskog (porodila se 2018) ima sekretaricu, službeni auto i vozača, a radi kao jedan od pomoćnika jednog od direktora. Pa kako je to moguće - navodi jedan od zaposlenih, koji je insistirao na anonimnosti.

Tragom ove informacije Kurir je kontaktirao sa „Srbijagasom“, Dušanom Bajatovićem, kao i Goranom Trivanom. I da, Jovana Trivan radi u pomenutom javnom preduzeću i ima sve navedeno, ali, tvrdi njen suprug, ne samo otkako se vratila s porodiljskog već godinama unazad.

Prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, Jovana Trivan je zaposlena u „Srbijagasu“ od 2009, dakle došla je tamo godinu dana pošto je na čelo firme postavljen Bajatović, i kao pomoćnik (jedan od više njih) izvršnog direktora za komercijalne poslove ima platu od 128.000 dinara. Ona je od 2017. i član Nadzornog odbora HIP Petrohemija a. d., ali za ovu poziciju ne dobija novčanu naknadu.

Bajatović ćuti

Dušan Bajatović nije odgovarao na naše pozive, a ni sama kompanija nije odgovorila na dva mejla - s pitanjima da li Jovana Trivan ima sve navedeno i od kada, ali i da li svi pomoćnici/zamenici svih direktora u firmi imaju iste benefite.

Prema rečima ministra Trivana, njegova supruga ima službeni auto, vozača i sekretaricu dugo godina.

- Jovana je u firmi jedan od zamenika izvršnog direktora za komercijalne poslove i pre odlaska na porodiljsko imala je sve to. Više godina ima službenog vozača, službeni auto i sekretaricu. Kad je počela da radi posle porodiljskog, to se samo vratilo, jer je ona to i imala. Oboje smo u SPS, svako ima svoju karijeru, sve je proverljivo - kaže Trivan za Kurir, a na pitanje da li je primljena u „Srbijagas“ preko konkursa ili po partijskoj liniji, rekao je:

- Regularno je bilo sve. Siguran sam da je sve bilo u skladu sa zakonom.

DRAGAN DOBRAŠINOVIĆ MOŽE I KOLA I VOZAČ, AL’ NEK SAMA PLATI

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da se ista prezimena često pojavljuju na visokim položajima, pa je pitanje da li je razlog kvalifikacija ili je reč o političkom uticaju.

- Mislim da je ovo drugo u pitanju. To je odraz velike neodgovornosti prema zemlji i sredstvima. Ako neko hoće kola, vozača, da lepo jede, šta god, može, ali neka plati iz svog džepa. Nepotizam se ovde odomaćio - navodi Dobrašinović.

foto: Beta/Milan Obradović

SELO GORI... SKIJALA SE U SAD DOK SU JOJ MUŽA PROZIVALI ZBOG ZAGAĐENJA

U vreme kad se ministar Trivan borio s prozivkama zbog stepena zagađenosti vazduha u Srbiji, početkom februara 2020, njegova supruga je bila na skijanju u SAD. Ona je na Instagram postavila sliku sa ski-staze i napisala da provodi „family time“ u ski-rizortu Kejston u Koloradu, u SAD. Trivanova je u opisu slike napisala - „Samo za iskusne“.

foto: Instagram

BILA U DVA ODBORA NA PLATU DOBIJALA JOŠ 90.000

Jovana Trivan, dok je, uz rad u JP „Srbijagas“, bila i član UO „Srbijagasa“, od 2011. do 2013, dobijala je mesečno i 39.000 dinara, a kao predsednik NO JP „Skijališta Srbije“, u periodu 2009-2012, imala je i naknadu od 51.000 dinara.

foto: Privatna Arhiva

Koje sve beneficije ima "gospođa ministarka" u Srbijagasu čitajte u današnjem Kuriru!

foto: Kurir

DANAS POKLON IKONA SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM: Obeležite Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca uz Kurir

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju IKONU SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM.

Sveti Vasilije Ostroški je bio episkop zahumski i srpski pravoslavni svetitelj, a njegov dan važi za praznik kada se dešavaju najveća čuda. Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori, i mesto su hodočašća za vernike svih religija. Ako rešite da potražite pomoć ovog sveca, od sutra treba da počnete strogi post koji će trajati sve dok na Duhove ne odete na Ostrog i tamo se pričestite.

foto: Kurir

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva, Beta/Milan Obradović, Printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track