MUKE KAMIONDŽIJA: Teretnjaci na Batrovcima čekaju 7 sati, na Kelebiji tri
Foto: Uprava Carine, Ilustracija

granični prelazi

MUKE KAMIONDŽIJA: Teretnjaci na Batrovcima čekaju 7 sati, na Kelebiji tri

Društvo -

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.00 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna vozila je sedam sati, a na Kelebiji tri sata, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Kako se dodaje, na graničnim prelazima Horgoš, Sremska Rača i Preševo, na izlazu, zadržavanje za teretna vozila je sat vremena, dok na ostalim graničnim prelazima i naplatnim stanicama nema zadržavanja.

U toku su radovi na izgradnji nove trake i rekonstrukciji postojeće kroz naseljeno mesto Batočina, uz ograničenje brzine od 40 km/h. U zoni radova od benzinske stanice "Knez petrol" do česme u Batočini, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na desnoj kolovoznoj traci.

Na ostalom delu gradilišta, saobraćaj se odvija dvosmerno, a planirano trajanje radova je do 1. novembra.

U delu puta Jošanička Banja - Kopaonik zbog radova na snazi je obustava saobraćaja do 31.jula. Alternativni putni pravac za Kopaonik je Biljanovac - Raška - Rudnica - Kopaonik, a iz pravca Kruševca, Kruševac - Brus - Brzeće - Kopaonik.

Na auto-putu E-75, od Dušanovačke pijace do petlje “Lasta” u sredu 13. maja izvodiće se radovi na košenju trave i sakupljanju lakog otpada, od 7.30 do 14.30, uz zatvaranje krajnje leve (preticajne) saobraćajne trake u smeru ka Nišu.

Na deonici puta petlja Orlovača - tunel Straževica, u četvrtak 14. maja izvodiće se radovi na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz, od 7.00 do 16.00 časova.U zoni radova, u dužini od 100 m (1 km pre tunela Straževica iz pravca Orlovače) saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

U delu puta Zagrađe - Gornji Milanovac izvode se radovi na levoj strani mosta preko potoka Garibovac-Lukića most, do 11.juna, a saobraćaj je preusmeren na desnu stranu mosta i odvija se dvosmerno.

Kurir,rs/Tanjug

Foto ilustracija Uprava carine

Foto uprava carine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track